Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > 7 tips om uw lening af te betalen
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

7 tips om uw lening af te betalen

U heeft Enkele jaren geleden heeft u een lening afgesloten. Op dat moment had u het geld echt nodig, maar nu wilt u eigenlijk van die lening af. Vindt u het moeilijk uw lening terug te betalen? Gebruik dan de tips in dit artikel om uw lening snel en verantwoord af te lossen. Voor u het weet, heeft u die lening netjes terugbetaald en kunt u weer met een schone lei verder.

Tip 1: maak een financieel plan

In een financieel plan schrijft u hoeveel geld er iedere maand binnen komt en hoeveel geld er maandelijks uit gaat. Met een financieel plan, ziet u precies hoeveel geld u aan het einde van de maand over houdt. Dit geld kunt u gebruiken om uw lening af te lossen. Let op: geef niet al het geld dat u over houdt, uit aan uw lening. Het is verstandig om wat geld achter de hand te houden voor onverwachte kostenposten, zoals een kapotte wasmachine.

Tip 2: bespaar op uw uitgaven

Als u een financieel plan heeft gemaakt, kunt u goed zien waar u uw geld aan uitgeeft. Bekijk welke uitgaven u kunt schrappen of verminderen. Op deze manier bespaart u geld. Het geld dat u over houdt aan het einde van de maand, kunt u gebruiken om uw lening af te lossen.

Tip 3: los uw lening af met spaargeld

Heeft u wat geld op de spaarrekening staan? Dan kunt u dit geld gebruiken om uw lening af te lossen. De spaarrente is op dit moment erg laag, dus u verdient vrijwel niets aan het geld dat u apart heeft gezet. De rente van uw lening is juist erg hoog. Dit betekent dat uw lening veel geld kost. Door uw lening met uw spaargeld af te lossen, bent u eerder van die hoge kostenpost af.

Tip: geef niet al uw spaargeld uit. Het is altijd goed om een kleine buffer te hebben voor onverwachte uitgaven. Geeft u alles uit en krijgt u een onverwachte rekening, dan moet u weer een lening afsluiten om deze te kunnen betalen. Niet handig!

Tip 4: gebruik uw extra inkomsten

Heeft u vakantiegeld ontvangen? Dan kunt u hier een geweldige vakantie van boeken, maar u kunt het geld ook gebruiken om uw lening af te lossen. Die vakantie is misschien aantrekkelijker, maar uw vakantiegeld kan u wel helpen eindelijk van die dure lening af te komen. En krijgt u geld terug van de Belastingdienst? Dan kunt u dit geld ook gebruiken om uw lening (deels) af te lossen.

Tip 5: ruim de zolder eens op

Veel mensen hebben allerlei spullen die ze nooit meer gebruiken. Sommige spullen zijn niet veel waard, maar andere spullen kunt u nog goed verkopen. Ruim uw zolder eens op en verkoop alle spullen die u niet meer nodig heeft. De winst die u maakt, gebruikt u om uw lening af te lossen.

Tip 6: voeg leningen samen

Heeft u meerdere leningen op uw naam staan? Dan kan het verstandig zijn om deze leningen samen te voegen tot één lening. Dat is niet alleen een stuk overzichtelijker, het is ook goedkoper als u de lening oversluit naar een krediet met een lagere rente. De rente op een hogere lening ligt bovendien lager dan op kleine bedragen.

Tip 7: overleg met uw kredietverstrekker

Lukt het niet om uw lening volgens de oorspronkelijke betalingsregeling terug te betalen? Geef dit dan aan bij uw kredietverstrekker. Wellicht kunt u samen met uw kredietverstrekker een andere betalingsregeling bedenken. Het is in ieder geval belangrijk om te laten weten dat u moeite heeft met betalen, want dan kan uw kredietverstrekker met u meedenken. Als u geen contact zoekt met uw kredietverstrekker, staat u er alleen voor. Blijft u uw lening niet betalen, dan verslechtert de relatie met uw kredietverstrekker en dit heeft u nu juist niet nodig bij financiële problemen. Wees daarom altijd open en transparant naar uw kredietverstrekker.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening