Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Aan welke regels moeten kredietaanbieders voldoen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Aan welke regels moeten kredietaanbieders voldoen?

Financiële instellingen zijn bij het aanbieden van hun diensten gebonden aan strenge wet- en regelgeving. Dat geldt ook voor kredietaanbieders. Zij moeten zich houden aan diverse wetten en staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wet op het financieel toezicht (Wft)

Om leningen te mogen verstrekken, hebben kredietaanbieders een vergunning nodig. Daarvoor moeten ze voldoen aan de Wet op het financieel toezicht (Wft). Deze wet beschrijft aan welke verplichtingen kredietaanbieders gebonden zijn en wordt regelmatig aangescherpt aan de actuele ontwikkelingen. Zo worden de eisen waar banken en kredietverstrekkers aan moeten voldoen steeds strenger en worden consumenten beter beschermd. De AFM controleert of kredietverstrekkers zich aan alle regels houden. Doen ze dat niet, dan kan de AFM een sanctie opleggen en in het ergste geval de vergunning voor het verstrekken van leningen intrekken.

Leennormen

Kredietaanbieders mogen leningen aanbieden binnen de grenzen die de AFM heeft gesteld. Zo gelden er strenge leennormen en -criteria. Bij de berekening van de maximaal mogelijke lening moeten kredietverstrekkers onder andere standaard bedragen aanhouden voor levensonderhoud en alle andere financiële verplichtingen van de klant controleren. Zo blijft er voldoende financiële ruimte over om van te leven en aan alle verplichtingen te kunnen voldoen en komt u niet in de onnodige problemen.

BKR-check

Om uw financiële verplichtingen te kunnen checken, moeten kredietaanbieders uw registratie bij Bureau Krediet Registratie (BKR) bekijken. Hier kan de kredietaanbieder inzien welke andere leningen en kredieten op uw naam staan en hoe uw betalingsgedrag is. Aan de hand van de leningen die u al heeft, kan de bank nagaan welke ruimte er is voor een nieuw krediet. Zo wordt voorkomen dat uw financiële verplichtingen te hoog worden.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)

Kredietaanbieders hebben in hun werk ook te maken met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Deze wet moet voorkomen dat criminelen hun illegaal verdiende geld via hun rekeningen kunnen witwassen of terrorisme kunnen financieren. Daarvoor moeten financiële instellingen de identiteit van hun klanten controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs.

Betrouwbaar geld lenen

Wilt u geld lenen bij een betrouwbare partij en tegen een scherpe rente? Bij Ambtenarenlening sluit u een persoonlijke lening af tegen de laagste rente van Nederland. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening