Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Alles over Defam
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
 • Geld lenen tegen de laagste rente
 • U kunt altijd boetevrij aflossen
 • Snel en eenvoudig geregeld

Alles over Defam

Defam is een gevestigde naam in de Nederlandse financiële sector en staat bekend om zijn consumptieve kredieten. Als onderdeel van Alfam, een dochteronderneming van de ABN AMRO Bank, richt Defam zich op het verstrekken van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten aan consumenten. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van Defam, zijn producten, geschiedenis, en zijn plaats binnen Alfam en de bredere financiële markt.

Geschiedenis en Achtergrond

Defam, oorspronkelijk een zelfstandige kredietverstrekker, werd later onderdeel van Alfam. Alfam is op zijn beurt volledig eigendom van ABN AMRO, een van de grootste banken in Nederland. De overname door ABN AMRO heeft de positie van Defam versterkt door toegang te bieden tot een breder netwerk en grotere financiële stabiliteit.

Producten en Diensten

Defam biedt een reeks financiële producten aan, voornamelijk gericht op consumentenleningen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste producten:

 1. Persoonlijke Leningen:
  • Kenmerken: Een persoonlijke lening van Defam wordt verstrekt tegen een vaste rente en looptijd. Dit betekent dat de lener maandelijks een vast bedrag terugbetaalt, wat zorgt voor duidelijkheid en voorspelbaarheid.
  • Voordelen: De vaste rente en looptijd maken het gemakkelijk om de kosten van de lening in te schatten. Dit type lening is geschikt voor eenmalige, grote uitgaven zoals de aankoop van een auto, een verbouwing of de financiering van een studie.
 2. Doorlopend Krediet:
  • Kenmerken: Bij een doorlopend krediet krijgt de lener een kredietlimiet waarbinnen hij of zij vrij kan opnemen en aflossen. De rente is variabel, en er is flexibiliteit in de aflossingen.
  • Voordelen: Deze vorm van krediet biedt meer flexibiliteit en is handig voor onverwachte uitgaven of als je een buffer wilt hebben voor noodgevallen.

Klantgerichtheid en Dienstverlening

Defam hecht veel waarde aan klanttevredenheid en biedt daarom een aantal diensten en voordelen om de ervaring voor hun klanten zo positief mogelijk te maken:

 1. Transparantie:
  • Alle voorwaarden, kosten en rentepercentages worden duidelijk gecommuniceerd voordat de leningsovereenkomst wordt getekend. Dit helpt klanten om goed geïnformeerde beslissingen te nemen.
 2. Flexibele Aflossingsmogelijkheden:
  • Klanten hebben de mogelijkheid om extra aflossingen te doen zonder boetes, waardoor ze hun leningen sneller kunnen afbetalen en rente kunnen besparen.
 3. Toegankelijke Klantenservice:
  • Defam biedt verschillende manieren om contact op te nemen, waaronder telefonisch, per e-mail en via een online klantenportaal. De klantenservice staat bekend om haar vriendelijkheid en deskundigheid.

Kredietbeoordeling en Risicobeheer

Als onderdeel van een grote financiële instelling als ABN AMRO, hanteert Defam strikte kredietbeoordelingscriteria om de risico’s voor zowel het bedrijf als de klant te minimaliseren. Dit omvat:

 1. Kredietwaardigheidstoets:
  • Defam voert uitgebreide kredietwaardigheidscontroles uit voordat een lening wordt goedgekeurd. Dit helpt ervoor te zorgen dat leners hun verplichtingen kunnen nakomen.
 2. Inkomenstoets:
  • Naast de kredietwaardigheid wordt ook het inkomen van de aanvrager beoordeeld om te bepalen of de lening betaalbaar is.
 3. Verantwoord Lenen:
  • Defam promoot verantwoord lenen en biedt advies en hulpmiddelen om klanten te helpen bij het maken van de juiste financiële keuzes. Dit omvat ook het verstrekken van informatie over mogelijke gevolgen van overkreditering.

Marktplaats en Concurrentiepositie

In de Nederlandse markt voor consumptieve kredieten speelt Defam een belangrijke rol. Het bedrijf concurreert met andere bekende kredietverstrekkers zoals Freo, Santander en Qander. De concurrentie in deze markt is hevig, maar Defam onderscheidt zich door de steun van een grote bank, een solide reputatie en een klantgerichte benadering.

Innovatie en Technologische Ontwikkelingen

Defam blijft investeren in technologie om de klantervaring te verbeteren en efficiënter te werken. Enkele van deze innovaties omvatten:

 1. Online Aanvraagprocessen:
  • Klanten kunnen leningen online aanvragen via een gebruiksvriendelijk platform, wat het proces sneller en eenvoudiger maakt.
 2. Digitale Klantenservice:
  • De klantenservice van Defam is ook online beschikbaar, met opties zoals live chat en uitgebreide FAQ-secties om snel antwoorden te bieden op veelgestelde vragen.
 3. Beveiliging:
  • Met de groei van digitale dienstverlening investeert Defam ook in sterke beveiligingsmaatregelen om de privacy en veiligheid van klantgegevens te waarborgen.

Samenwerking met Intermediairs

Defam werkt nauw samen met financiële tussenpersonen, zoals kredietadviseurs en bemiddelaars. Deze samenwerking helpt om een breder klantenbestand te bereiken en zorgt ervoor dat klanten goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen door professioneel advies.

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Als onderdeel van ABN AMRO neemt Defam zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Dit omvat initiatieven zoals:

 1. Financiële Educatie:
  • Het bieden van bronnen en informatie om consumenten te helpen beter te begrijpen hoe kredieten werken en hoe ze verstandig met hun financiën kunnen omgaan.
 2. Duurzaamheid:
  • Binnen de bredere strategie van ABN AMRO draagt Defam bij aan duurzaamheidsdoelen door bijvoorbeeld papierloos te werken en duurzame bedrijfspraktijken te bevorderen.

Toekomstperspectieven

De financiële markt blijft zich ontwikkelen, en Defam speelt in op deze veranderingen door voortdurend zijn producten en diensten te verbeteren. Enkele trends en toekomstige ontwikkelingen kunnen zijn:

 1. Digitalisering:
  • Verdere digitalisering van de dienstverlening om aan de behoeften van moderne klanten te voldoen, inclusief mobiele apps en verbeterde online platforms.
 2. Personalisatie:
  • Gebruik van data-analyse om meer gepersonaliseerde leningaanbiedingen en advies te bieden aan klanten.
 3. Regelgeving:
  • Aanpassing aan veranderende regelgeving om ervoor te zorgen dat alle producten en diensten compliant blijven met de wet- en regelgeving.

Conclusie

Defam, als onderdeel van Alfam en de bredere ABN AMRO-groep, biedt een breed scala aan consumptieve kredieten met een sterke nadruk op klanttevredenheid, transparantie en verantwoord lenen. De combinatie van solide kredietbeoordelingsprocessen, flexibele leningsopties en voortdurende investeringen in technologie zorgt ervoor dat Defam goed gepositioneerd is om te blijven concurreren in de dynamische financiële markt. Klanten kunnen rekenen op een betrouwbare partner voor hun financiële behoeften, ondersteund door de stabiliteit en expertise van een van de grootste banken in Nederland.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening