Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Bouw ik schadevrije jaren op met een leaseauto?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Bouw ik schadevrije jaren op met een leaseauto?

Een auto moet altijd verzekerd zijn met minimaal een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering). De premie daalt over de jaren naarmate u schadevrij rijdt. Bij een eigen auto bouwt u schadevrije jaren op waardoor u minder premie gaat betalen. Bij een leaseauto bouwt u normaal gesproken geen schadevrije jaren op. Dit komt doordat de auto officieel van de leasemaatschappij is en zij de auto ook verzekeren. De jaren die u schadevrij rijdt kunt u daardoor niet zomaar gebruiken wanneer u een eigen auto gaat rijden en verzekeren.

Leaseverklaring

Wilt u na de leaseperiode weer een eigen auto gaan rijden, dan kunt u bij de leasemaatschappij nagaan of u de schadevrije jaren toch mee kunt nemen voor uw verzekering. Hiervoor vraagt u aan het einde van het leasecontract een leaseverklaring op bij de leasemaatschappij. In deze verklaring staat dat u schadevrij gereden heeft. Niet alle verzekeraars accepteren dit om uw premie te verlagen, maar sommige doen dit wel. Het is de moeite waard om dit te onderzoeken wanneer u van plan bent om na het contract een eigen auto te gaan rijden.

Negatieve jaren met leaseauto

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u juist wel schade heeft gehad met uw leaseauto. Die schadegevallen worden geregistreerd. Komt u hierdoor onder de 0, dan kunnen verzekeraars dit zien. Dit kan betekenen dat u niet zomaar meer een verzekering kunt krijgen. De zogenaamde malusregistratie geeft dan namelijk aan dat u veel schadeclaims heeft gehad. In dat geval moet u op zoek naar een verzekeraar die een bredere acceptatie kent, ook met een malusregistratie.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening