Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Doet Bondora een BKR-toetsing bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Doet Bondora een BKR-toetsing bij het afsluiten van een lening?

Iedere geldverstrekker die actief is op de Nederlandse markt, moet de aanvrager van een lening toetsen bij Bureau Krediet Registratie (BKR) voordat de lening afgesloten kan worden. Dat is geregeld in de wet en geldt ook voor Bondora.

Als kredietverstrekker actief in Nederland? BKR-check verplicht

Bondora is als kredietverstrekker uit Estland onder andere werkzaam in Nederland. Om de Nederlandse markt te kunnen bedienen, moet Bondora zich houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Die bepaalt onder andere dat financiƫle instellingen een (potentiƫle) klant moeten toetsen bij BKR voordat de bank de lening kan afsluiten. Hiermee wordt voorkomen dat onverantwoorde leningen worden afgesloten waarmee de lener in de problemen komt.

Wat checkt Bondora bij BKR?

Een BKR-check houdt in dat een kredietverstrekker bekijkt welke leningen er op uw naam bij BKR staan geregistreerd en wat uw betaalgedrag is. Heeft u de lening steeds netjes op tijd terugbetaald, dan is dat een positief signaal. Betalingsachterstanden worden ook bij BKR geregistreerd en zijn zichtbaar bij een BKR-toetsing. Ook als u de achterstand netjes heeft ingelopen of de lening al volledig is afgelost, blijven de gegevens nog vijf jaar zichtbaar. Daarmee krijgt de kredietverlener een goed beeld van uw leengedrag en wordt bij betalingsachterstanden de kans kleiner dat u opnieuw in de problemen komt.

Negatieve BKR-registratie? Geen lening

Staat u geregistreerd bij BKR, dan kan dit zowel een positieve als negatieve registratie zijn. Betaalt u netjes op tijd en zijn er geen achterstanden, dan is de kans groot dat uw BKR-registratie positief is en staat uw BKR-registratie een lening niet in de weg. Maar bij een negatieve BKR-registratie is de kans op een lening erg klein. Bondora geeft dan ook aan geen lening af te sluiten bij een negatieve BKR-registratie.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening