Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Heeft alimentatie invloed op mijn lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Heeft alimentatie invloed op mijn lening?

Als u een lening wilt afsluiten, beoordeelt de kredietverstrekker uw financiële situatie. Daarbij spelen niet alleen uw inkomsten een rol, maar zeker ook uw verplichtingen. Bent u (onlangs) gescheiden en betaalt u partner- of kinderalimentatie, dan neemt de bank deze alimentatieverplichtingen mee in de beoordeling van uw aanvraag. Ontvangt u alimentatie, dan heeft dit geen invloed op uw leenmogelijkheden.

Wat is uw gezinssituatie?

Bij het beoordelen van uw aanvraag voor een lening, wil de bank verschillende dingen van u weten waaronder uw gezinssituatie. Bent u gescheiden en betaalt u alimentatie aan uw ex-partner of voor uw kinderen, dan is dat belangrijke informatie voor de bank. Deze kostenpost telt mee voor uw mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Het is dan ook belangrijk hier direct duidelijk en eerlijk over te zijn om te voorkomen dat uw lening later alsnog wordt afgewezen of uw rente omhoog gaat.

Echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan

Om te weten welke afspraken er tussen u en uw ex-partner zijn gemaakt en wat daarvan de invloed is op uw financiële situatie, vraagt de bank u om een kopie van uw echtscheidingsconvenant en van het ouderschapsplan. Net als een loonstrook uw inkomen aantoont, zijn het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan bewijsstukken van uw scheiding en de daaraan gekoppelde gevolgen.

Betaalt u alimentatie?

Het bedrag dat u aan kinder- en/of partneralimentatie betaalt, brengt de bank in mindering op uw leencapaciteit. Door deze verplichting houdt u minder over voor het betalen van uw verplichtingen en dus ook voor het terugbetalen van uw lening. Een te betalen alimentatie heeft dus een negatieve invloed op uw leenmogelijkheden.

Ontvangt u alimentatie?

Tegenover het betalen van alimentatie staat het ontvangen van alimentatie. Hoewel het om een flink bedrag kan gaan, nemen de meeste banken dit niet mee als inkomen. U kunt dus niet meer lenen als u partner- of kinderalimentatie ontvangt. Sommige banken vormen een uitzondering op deze regel. Neemt uw geldverstrekker de alimentatie wel mee als inkomen, dan geldt in ieder geval als voorwaarde dat u de alimentatie ontvangt gedurende de looptijd van de lening. Ontvangt u nog drie jaar alimentatie, dan kan de lening maximaal voor drie jaar afgesloten worden.

Uw mogelijkheden bij Ambtenarenlening

Het afsluiten van een lening is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie en maatwerk. Bent u werkzaam in de publieke sector, heeft u een alimentatieplicht en wilt u weten wat dit betekent voor uw leenmogelijkheden, dan bekijkt Ambtenarenlening graag uw mogelijkheden. Groot voordeel van Ambtenarenlening: u betaalt altijd de laagste rente van Nederland. Een scheiding kost al genoeg. Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan op ambtenarenlening.nl.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening