Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Heeft een verhuizing invloed op mijn mogelijkheden voor een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Heeft een verhuizing invloed op mijn mogelijkheden voor een lening?

Als u een lening wilt afsluiten, neemt de kredietverstrekker uw situatie onder de loep. Daarbij kijkt hij niet alleen naar uw inkomen en leeftijd, maar spelen ook uw woonsituatie en eventuele andere leningen een belangrijke rol. Een verhuizing kan zeker invloed hebben op uw leenmogelijkheden, positief en negatief.

Van huur naar koop

Verhuist u van een huur- naar een koopwoning, dan heeft dat verschillende gevolgen. Voor uw mogelijkheden voor het afsluiten van een lening kan deze verhuizing positief zijn, omdat woningeigenaren positiever worden beoordeeld dan huurders. Dit komt doordat woningeigenaren bekend staan als betere betalers. Kredietverstrekkers lopen met woningeigenaren daardoor minder risico dan met huurders. Dat heeft een positieve invloed op hoeveel u kunt lenen en tegen welke voorwaarden.

Tegelijkertijd zit er ook een andere kant aan de verhuizing van een huur- naar een koopwoning. Voor uw koopwoning sluit u een hypotheek af. Deze lening heeft invloed op uw mogelijkheden voor het afsluiten van een andere lening. Zolang u netjes uw verplichtingen nakomt en geen negatieve BKR-notering heeft, hoeft dit geen probleem te zijn. Wel wordt het bedrag dat u aan hypotheek betaalt, meegenomen in de berekeningen voor een nieuwe lening. Anderzijds geldt dit ook voor de huur van een huurwoning.

Van koop naar huur

Woningeigenaren zijn in het voordeel bij het afsluiten van een lening. Zij staan bekend als betere betalers dan huurders en kunnen daardoor meer en tegen een lagere rente geld lenen. Verhuist u van een koop- naar een huurwoning, dan kan dat dus gevolgen hebben voor uw mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Is uw hypotheek door de verkoop netjes afgelost, dan wordt deze ook afgemeld bij BKR. Wel wordt de huur van uw nieuwe woning als nieuwe woonlast meegenomen bij de bepaling van uw leenmogelijkheden.

Van koop naar koop

Heeft u al een eigen woning en verhuist u naar een duurder koophuis, dan betekent dit wellicht ook een hogere hypotheek en dus een hogere woonlast. Dit betekent dat er minder capaciteit overblijft voor een nieuwe lening. U kunt dan nog steeds geld lenen, maar het maximale leenbedrag zal lager zijn. Andersom, een verhuizing naar een goedkopere koopwoning, levert juist meer ruimte op voor een nieuwe lening.

Uw leenmogelijkheden bij Ambtenarenlening

Werkt u in de publieke sector en wilt u weten wat uw leenmogelijkheden zijn? Als (semi)ambtenaar betaalt u bij Ambtenarenlening de laagste rente van Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening