Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Heeft Klarna invloed op het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Heeft Klarna invloed op het afsluiten van een lening?

Steeds meer webshops bieden klanten de mogelijkheid hun aankopen te betalen via Klarna. Daarmee hoeft u uw aankopen niet direct te betalen, maar hebt u tot 30 dagen de tijd om de betaling te voldoen. Ook biedt Klarna de mogelijkheid het bedrag in drie termijnen te betalen. Het eerste deel betaalt u bij aankoop, het tweede deel betaalt u na 30 dagen en het restant betaalt u na 60 dagen. Zo biedt Klarna vrijheid en ruimte in uw betaalgedrag. Kiest u voor terugbetaling in termijnen, dan kan dat wel invloed hebben op uw mogelijkheden voor het afsluiten van een lening.

Wat is Klarna?

Klarna is een Zweeds bedrijf dat in 2005 werd opgericht om betalen makkelijker te maken. Dankzij Klarna kunt u eerst uw aankopen ontvangen en betaalt u deze pas daarna. Klarna is inmiddels ook al jaren actief op de Nederlandse markt. Nu steeds meer winkels gebruikmaken van Klarna, wordt Klarna steeds bekender bij het grote publiek en raakt Klarna steeds meer ingeburgerd als betaalmethode.

Klarna en BKR, wel of geen registratie?

Een product kopen, testen en pas betalen als je binnen 30 dagen weet dat je het wilt houden zonder extra kosten, klinkt mooi, maar kent ook haken en ogen.

Alle kredieten van meer dan 250 euro die langer lopen dan een maand worden geregistreerd bij BKR. Dat geldt ook voor betalingen in termijnen. Kiest u bij Klarna voor direct of later betalen, dan wordt de betaling niet bij BKR geregistreerd. U betaalt het bedrag dan binnen een maand. Bij een betaling in termijnen ligt dat anders. Omdat u na 60 dagen de laatste termijn betaalt, loopt het krediet langer dan een maand en valt het binnen de kredieten die bij BKR worden geregistreerd. Dit zal in principe een positieve registratie zijn, waar u geen last van heeft als u een lening wilt afsluiten.

Beïnvloedt Klarna mijn mogelijkheden voor een lening?

Doet u de betaling netjes op tijd, dan blijft de registratie bij BKR positief en komen uw leenmogelijkheden niet in het nauw. Gaat het om een groot bedrag, dan kan de registratie wel uw leencapaciteit negatief beïnvloeden. Zolang het Klarna krediet niet is terugbetaald, blijft er een minder hoog bedrag over om te lenen. Door een maximum te stellen aan wat u kunt lenen, willen banken voorkomen dat uw schulden te hoog oplopen en u mogelijk in de problemen komt. U moet immers alle kredieten en leningen kunnen terugbetalen.

Betaalt u het Klarna krediet niet op tijd terug en ontstaat er een achterstand, dan leidt dit tot een negatieve BKR-registratie. Zo’n registratie maakt het, los van uw leencapaciteit, een stuk lastiger en vaak zelfs onmogelijk om een lening af te sluiten.

Wilt u een lening afsluiten en maakt u daarnaast wel eens gebruik van Klarna? Wij bekijken graag uw leenmogelijkheden. Sluit u de lening af bij Ambtenarenlening, dan betaalt u de laagste rente van Nederland. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via Ambtenarenlening.nl.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening