Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Heeft Lender en Spender een vergunning bij de AFM?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Heeft Lender en Spender een vergunning bij de AFM?

Lender & Spender heeft inderdaad een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet. Dit platform is in Nederland actief en verbindt investeerders met particulieren die een lening nodig hebben, met als doel de kredietmarkt eerlijker en transparanter te maken​.

Achtergrond en Werking

Lender & Spender werd opgericht door Robert Leclercq, voorheen werkzaam bij KPMG en ABN AMRO, en Huub van der Wart, die eerder bij Google werkte. Het platform biedt een alternatief voor traditionele bankleningen door consumentenleningen aan te bieden via een peer-to-peer model. Dit houdt in dat particulieren kunnen investeren in leningen van andere particulieren, waarbij het risico wordt gespreid over meerdere leningen om verliezen te minimaliseren​.

Vergunning en Toezicht

Lender & Spender heeft een AFM-vergunning voor het aanbieden van krediet, wat betekent dat het bedrijf voldoet aan de strenge eisen en regelgeving van de AFM. Het vergunningnummer van Lender & Spender is 12043019. Dit biedt een zeker vertrouwen in de betrouwbaarheid en transparantie van het platform​.

Investeren via Lender & Spender

Investeren in leningen via Lender & Spender kan al vanaf €100. Het platform biedt een gemiddeld netto rendement tot 4%, afhankelijk van de spreiding en kredietwaardigheid van de leningen. Lender & Spender verstrekt alleen leningen aan consumenten met een hoge kredietwaardigheid, wat de kans op wanbetaling verkleint. Investeerders kunnen hun investering volgen via een persoonlijk dashboard op de website​.

Voordelen en Risico’s

Lender & Spender biedt verschillende voordelen voor investeerders:

  • Aantrekkelijk rendement: Gemiddeld netto rendement tot 4%.
  • Laag risico: Investeringen worden gespreid over meerdere leningen, wat het risico vermindert.
  • Transparantie: Investeerders kunnen precies zien waarin ze investeren en de status van hun investeringen volgen.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat investeringen via Lender & Spender niet gedekt zijn door een garantieregeling zoals het Deposito Garantie Stelsel. Dit betekent dat er altijd een risico is dat een of meerdere geldnemers niet in staat zijn om hun lening terug te betalen​.

Conclusie

Lender & Spender is een gereguleerd en transparant platform voor het aanbieden van consumentenleningen en het investeren in deze leningen. Met een vergunning van de AFM en naleving van de gedragscode van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN), biedt het platform een betrouwbaar alternatief voor traditionele bankleningen. Investeerders kunnen profiteren van aantrekkelijke rendementen, maar moeten zich ook bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in leningen​.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening