Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Heeft pensioen invloed op mijn lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Heeft pensioen invloed op mijn lening?

Dat u binnenkort stopt met werken of al gestopt bent, wil niet zeggen dat u niet voor onverwachte uitgaven kunt komen te staan. Bijvoorbeeld voor de aankoop van een aangepaste auto, een warmtepomp in huis of voor de aanbouw van een slaapkamer op de begane grond. Als u het bedrag dat u nodig heeft niet in een keer zelf kunt betalen, kunt u een lening afsluiten.

Is uw besteedbaar inkomen toereikend?

Net als bij mensen die nog actief zijn op de arbeidsmarkt, wordt ook bij gepensioneerden naar het besteedbaar inkomen gekeken bij een aanvraag voor een krediet. Ook als uw pensioendatum in de nabije toekomst ligt, is de hoogte van uw pensioeninkomen al van belang. De looptijd van uw lening zal over het algemeen uw pensioendatum voorbij gaan. Dus is het belangrijk om te bepalen dat u, ook als uw inkomsten na uw pensionering wijzigen, de maandelijkse aflossing nog steeds kunt betalen.

Tot welke leeftijd kan ik een lening afsluiten?

Ervan uitgaande dat uw inkomen voldoende is om een lening af te sluiten voor het bedrag dat u in gedachten heeft, is uw leeftijd ook een bepalende factor bij de acceptatie. De meeste kredietverstrekkers houden een maximale leeftijd van 75 jaar aan. Daarbij kunnen ook voorwaarden gesteld worden aan de maximale looptijd van bijvoorbeeld een of vijf jaar. Een looptijd van tien of vijftien jaar zal in sommige situaties geen optie zijn. Bovendien kan het een voorwaarde zijn dat het inkomen van uw partner meetelt als een soort borgstelling bij de bepaling of de lening toegekend wordt. Mocht een van u beiden komen te overlijden voordat de lening is afgelost, dan wordt de overblijvende partner volledig verantwoordelijk voor het verder aflossen van de lening.

Kan ik het risico van overlijden afdekken?

Wilt u niet het risico lopen dat uw partner na uw overlijden de lening alleen af moet betalen? Of wilt u uw andere nabestaanden niet belasten met de verplichting om de lening in een keer af te lossen als u komt te overlijden? Sluit dan een aanvullende risicoverzekering af. U verzekert zich dan dat in geval van uw overlijden de hoogte van het leenbedrag in een keer afgelost kan worden. Op deze manier zijn er geen financiƫle verplichtingen voor uw nabestaanden aan de kredietverstrekker.

Bereken uw mogelijkheden voor een lening als u met pensioen bent

Wilt u een persoonlijke lening sluiten en gaat u binnenkort met pensioen? Of bent u al met pensioen en wilt u weten wat voor u de mogelijkheden voor een lening zijn? Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Ambtenarenlening en profiteer van de laagste rente.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening