Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik een auto financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik een auto financieren?

U bent van plan om een nieuwe auto te kopen, bijvoorbeeld omdat uw huidige auto oud wordt en niet meer goed werkt of misschien is dit wel uw eerste auto. Een auto kopen is een prijzige aangelegenheid, zeker wanneer u een nieuwe auto wilt kopen. Hoe kunt u de auto het beste financieren? We zetten een aantal mogelijkheden op een rij, zoals financieren met spaargeld of met verschillende soorten leningen. Ook bespreken we de mogelijkheden voor private lease en het aanschaffen van een occasion.

Zelf een auto financieren met spaargeld

De makkelijkste manier om een auto te financieren is met eigen geld. U heeft voldoende spaargeld op uw rekening staan en kunt dit bedrag missen. Zo hoeft u geen lening af te sluiten en heeft u ook geen schulden bij een bank of kredietverstrekker. Wanneer u de mogelijkheid heeft om een nieuwe auto met spaargeld te financieren, wordt dit zeker aangeraden. Een lening heeft namelijk invloed wanneer u een hypotheekaanvraag doet of een andere lening wilt afsluiten. Financier de auto alleen met eigen geld als u het bedrag kunt missen en nog steeds een buffer achter de hand heeft na de aankoop.

Een persoonlijke lening afsluiten

Niet voldoende spaargeld op uw rekening? De meeste mensen kunnen niet zomaar een auto kopen met spaargeld en hebben hiervoor een lening nodig. Een mogelijkheid om de auto te financieren is een persoonlijke lening. Dit type lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. U weet dus voor de aankoop hoeveel geld u maandelijks moet betalen en voor hoe lang u dit moet doen. Een persoonlijke lening kan vrijwel altijd boetevrij afgelost worden en dus kunt u eerder van de lening af zijn bij een financiële meevaller. Een persoonlijke lening is een populaire keuze voor de aankoop van een auto.

Een doorlopend krediet afsluiten

Een alternatief voor een persoonlijke lening is een doorlopend krediet. Van deze lening kunt u altijd gebruik maken en u kunt dus geld opnemen wanneer u wilt. Over opgenomen bedragen betaalt u een variabele rente die afhankelijk is van het moment. De looptijd van een doorlopend krediet is flexibel en u kunt dus terug betalen wanneer u wilt. Ook afgeloste bedragen kunt u weer opnieuw opnemen voor een andere aankoop. Bij een doorlopend krediet kan het verleidelijk zijn om opnieuw geld op te nemen, maar doe dit alleen wanneer het echt nodig is.

Een ambtenarenlening afsluiten

Werkt u in de publieke sector? Dan is een ambtenarenlening wellicht een mogelijkheid om uw auto te financieren. Een ambtenarenlening is een persoonlijke lening speciaal voor ambtenaren, waarbij u profiteert van een extra lage rente. U leent dus voordeliger, omdat u minder rente betaalt. U kunt altijd boetevrij aflossen en een ambtenarenlening is ideaal voor de aankoop van een auto. U komt in aanmerking voor dit type lening wanneer u werkt bij de overheid, provincie of gemeente, maar ook wanneer u in de publieke sector in de zorg of in het onderwijs wordt. U komt ook in aanmerking wanneer u bij de politie, in de cultuursector of in een andere publieke functie werkzaam bent.

Financieren bij de dealer

U kunt een lening bij een derde partij afsluiten om een nieuwe auto te financieren, maar u kunt er ook voor kiezen om een lening direct bij de dealer af te sluiten. In veel gevallen bieden merkdealers de mogelijkheid om dit te doen. Let er wel op dat hier in veel gevallen alsnog een derde partij bij betrokken is, namelijk een geldverstrekker die achter de schermen de lening verstrekt. Voor u een lening bij de dealer afsluit, is het belangrijk om te kijken hoeveel rente u over deze lening moet betalen en of dit een gunstige optie is. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de auto van de dealer blijft tot de lening volledig is afbetaald. Let dus goed op de voorwaarden van de lening.

Een auto leasen

Liever geen lening afsluiten voor een nieuwe auto? Dan is private lease misschien wel een goede keuze. Bij een private lease betaalt u maandelijks een vast bedrag voor uw auto zonder dat hier een tussenpartij zoals een bank bij betrokken is. Echter, bij private lease huurt u de auto en is deze na verloop van tijd niet automatisch van u. Na de leasetermijn kunt u er wel voor kiezen om de auto alsnog te kopen tegen een lager bedrag. Let er bij private lease op dat dit gezien wordt als een lening, ook al voelt dat misschien niet zo. Dit heeft dus invloed wanneer u een hypotheek aan wilt vragen.

Geld besparen door een occasion te kopen

Het kopen van een nieuwe auto is duur en daarom kiezen veel mensen ervoor om een occasion te kopen. Deze gebruikte auto’s zijn goedkoper dan een nieuwe wagen, maar alsnog betaalt u vaak een flink bedrag voor een degelijke auto. U koopt bijvoorbeeld een grotere occasion waar u hetzelfde voor betaalt als een kleine, nieuwe auto. Ook occasions worden vaak deels of volledig gefinancierd met een lening, omdat de meeste mensen dit bedrag niet kunnen missen of niet op hun spaarrekening hebben staan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening