Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik een boeterente financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik een boeterente financieren?

Wilt u uw lening oversluiten naar een lening met een lagere rente, dan kunt u uw maandlasten flink verlagen. Gaat het om uw hypotheek, dan kan de bank u hiervoor een boeterente laten betalen. Heeft u een persoonlijke lening of doorlopend krediet, dan kost oversluiten u niets. Geldverstrekkers mogen voor oversluiten of extra aflossen op deze leningen namelijk geen boeterente in rekening brengen.

Wat is een boeterente?

Bij het afsluiten van uw hypotheek, heeft u met uw hypotheekverstrekker een bepaalde rentevaste periode afgesloten. In deze periode verandert de rente niet. Dit biedt u en de hypotheekverstrekker zekerheid. De hypotheekverstrekker weet door de rentevaste periode namelijk precies hoeveel hij aan u verdient.

Sluit u uw hypotheek over, dan verliest de hypotheekverstrekker inkomsten. Daarom moet u in sommige gevallen een boeterente betalen bij het oversluiten van uw hypotheek. Deze boete heft de gemiste inkomsten van de hypotheekverstrekker op.

Boetevrij oversluiten naar Ambtenarenlening

Heeft u een persoonlijke lening of doorlopend krediet, dan mag u hier altijd boetevrij extra op aflossen of de lening kosteloos oversluiten. Zo zit u nergens aan vast en heeft u meer invloed op uw maandlasten. Denkt u aan oversluiten en bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan kunt u uw lening tegen de laagste rente van Nederland oversluiten naar Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

De hoogte van uw boeterente

Het bedrag dat u aan boeterente moet betalen voor het oversluiten van uw hypotheek, is afhankelijk van de hoogte van uw hypotheek, het bedrag dat u jaarlijks boetevrij mag aflossen, het aantal resterende maanden van uw rentevaste periode en het bedrag dat u vervroegd wilt aflossen.

Uw boeterente financieren

In een gunstige situatie hoeft u niet veel boeterente te betalen. Wellicht heeft u voldoende geld op uw spaarrekening om de boeterente direct af te lossen. De boeterente kan ook erg hoog zijn. Kunt u uw boeterente niet zelf betalen? Dan kunt u de boeterente meefinancieren of betalen met rentemiddeling.

Uw boeterente meefinancieren

U kunt ervoor kiezen de boeterente mee te financieren in uw nieuwe hypotheek. Dit kan alleen als u de lasten van de extra financiering kunt dragen. De hypotheekverstrekker zal dit onderzoeken. Als het mogelijk is de boeterente mee te financieren, dan gaat uw hypotheek iets omhoog.

Uw boeterente betalen met rentemiddeling

U kunt uw boeterente ook betalen met rentemiddeling. Bij rentemiddeling betaalt u de boeterente niet in één keer. De hypotheekverstrekker middelt de oude en de nieuwe rente en doet hier een opslag bij. Als u voor rentemiddeling kiest, smeert u de boeterente in feite over vele jaren uit. Dit kan een goede optie zijn, maar is niet altijd goedkoop.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening