Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik een verbouwing financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik een verbouwing financieren?

Heeft u een huis gekocht waar nog het een en ander aan moet gebeuren of moet uw huidige woning na een aantal jaren verbeterd worden? Dan is het tijd voor een verbouwing. Een verbouwing is een prijzige aangelegenheid die de meeste mensen niet zomaar kunnen financieren. Welke mogelijkheden zijn er voor het financieren van een verbouwing? We zetten de verschillende opties op een rij, zoals het financieren met spaargeld, het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet en het aanpassen van uw hypotheek. Afhankelijk van uw financiƫle situatie heeft u de keuze uit meerdere financieringsvormen.

Zelf de verbouwing financieren met spaargeld

De makkelijkste manier om een verbouwing te financieren is met uw eigen spaargeld. Dit kan alleen wanneer u voldoende geld op uw rekening heeft staan en dit bedrag ook echt kunt missen. Zorg er dus voor dat u een buffer achter te hand houdt voor onverwachte situaties en niet uw volledige spaargeld aan de verbouwing uitgeeft. Heeft u voldoende spaargeld om de volledige verbouwing zelf te financieren? Dan is dit de goedkoopste en makkelijkste manier. Zeker bij grotere verbouwingen is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dit van hun spaarrekening te betalen.

Een persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening is een goede optie wanneer u niet voldoende spaargeld op uw rekening hebt staan om de verbouwing te financieren. Een persoonlijke lening heeft een vooraf bepaalde looptijd en rente. U weet maandelijks precies welk bedrag u moet betalen en voor hoe lang. In de meeste gevallen is vroegtijdig aflossen boetevrij mogelijk, waardoor u op rentekosten kunt besparen. Een persoonlijke lening kunt u afsluiten bij een bank of kredietverstrekker. Controleer altijd goed de voorwaarden die aan de lening verbonden zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet is een soort lening zonder vaste einddatum. U kunt dus een bedrag opnemen wanneer u dit wilt en ook aflossen wanneer u dit wilt. U betaalt rente over het geleende bedrag en doet er dus goed aan om zo snel mogelijk terug te betalen. Het is mogelijk om het afgeloste bedrag opnieuw op te nemen of een deel hiervan opnieuw op te nemen. Een doorlopend krediet is een flexibele lening waarbij vooraf een maximaal bedrag bepaald is wat u kunt lenen. Heeft u de doorlopende krediet niet langer nodig en is alles afgelost? Beƫindig de overeenkomst dan om te voorkomen dat u opnieuw in de verleiding komt om iets te kopen met geleend geld.

Een ambtenarenlening afsluiten

Een speciale variant van de persoonlijke lening is de ambtenarenlening, die speciaal is voor mensen die in de publieke sector werkzaam zijn. Ambtenaren kunnen tegen een bijzonder lage rente lenen, waardoor ze minder geld kwijt zijn aan hun lening. Een ambtenarenlening kunt u probleemloos vroegtijdig aflossen. U komt in aanmerking voor een ambtenarenlening voor uw verbouwing wanneer u in de publieke sector werkt, bijvoorbeeld bij de overheid of gemeente. Ook medewerkers uit het onderwijs en de zorg vallen onder de regeling. Werkt u als politieagent, in de cultuursector of is uw echtgenoot werkzaam in de publieke sector? Dan komt u ook in aanmerking.

Meefinancieren in de hypotheek

Weet u bij de aankoop van uw huis al dat er verbouwd moet worden? Dan kiest u ervoor om de verbouwing mee te laten financieren in de hypotheek. Bij het taxeren van het huis kan de waarde van na de verbouwing als uitgangspunt genomen worden, waardoor u een hogere hypotheek kunt krijgen. Vaak kan op deze manier niet de volledige verbouwing gefinancierd worden, omdat de extra waarde van de woning niet exact gelijk is aan de verbouwingskosten. Eventueel kunt u dit met spaargeld of een aanvullende lening financieren.

De hypotheek verhogen

U heeft de mogelijkheid om een hoger hypotheekbedrag in te laten schrijven bij het kadaster door de notaris wanneer u een woning koopt. Dit betekent dat u in de toekomst extra kunt lenen bij de geldverstrekker voor een verbouwing zonder dat de notaris hierbij betrokken hoeft te zijn. Of een verhoging van de hypotheek mogelijk is, hangt onder andere af van uw inkomen en van de waarde die uw woning heeft na de verbouwing.

Verbouwing financieren met tweede hypotheek

Voor een verbouwing kunt u in sommige gevallen een tweede hypotheek afsluiten. Dit doet u door een hypotheek over te sluiten of door een twee hypotheek bovenop de bestaande hypotheek af te sluiten. Aan het afsluiten van een tweede hypotheek zijn enkele voorwaarden verbonden en het is belangrijk dat u hieraan voldoet. U moet niet alleen voldoende inkomen hebben en de woning moet voldoende waarde hebben, maar het moet ook om uw hoofdverblijf gaan en u moet verbeteringen aan de woning doorvoeren.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening