Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik een verbouwing financieren?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik een verbouwing financieren?

Als je mogelijk je droomhuis hebt gevonden, kan het natuurlijk zijn dat er wel een verbouwing nodig is om het helemaal eigen te maken. Er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden om een verbouwing te kunnen financieren. Je kunt bijvoorbeeld je hypotheek verhogen of zelfs een tweede hypotheek aanvragen. Meefinancieren in de hypotheek kan ook. Het is dan wel belangrijk dat de verbouwing een meerwaarde voor de woning biedt. Een persoonlijke lening is ook een goede optie en als je flink wat spaargeld hebt, zou je dat kunnen inzetten.

Je hypotheek verhogen

Eén van de mogelijkheden om de verbouwing te kunnen financieren is door het verhogen van de hypotheek. Bij de notaris heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een hoger bedrag dat wordt ingeschreven bij het kadaster. Op die manier wordt het mogelijk gemaakt om extra financiële ruimte aan te vragen bij de huidige geldverstrekker. Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, als je hiervoor in aanmerking wilt kunnen komen. Je moet beschikken over voldoende inkomen en daarnaast moet je woning een minimale waarde hebben.

Een tweede hypotheek aanvragen

Een andere optie is het aanvragen van een tweede hypotheek. Dit wordt vaak gedaan voor het financieren van een verbouwing aan de woning. Het is mogelijk om meerdere hypotheken af te sluiten op één woning. Ook hiervoor geldt dat het inkomen meer dan voldoende moet zijn en de woning een bepaalde waarde vertegenwoordigt. De rente van de tweede hypotheek kan worden afgetrokken, mits het daadwerkelijk voor de woning wordt gebruikt en er jaarlijks een vast bedrag wordt terugbetaald.

Meefinancieren in de hypotheek

Als je je woning wilt gaan verbouwen is het een optie om het mee te financieren in de hypotheek. Met behulp van een bouwdepot kun je de hypotheek groter maken waardoor je extra kunt lenen. Om hier gebruik van te kunnen maken wordt het verplicht gesteld dat de verbouwing een meerwaarde oplevert voor het huis. De waarde van de woning zal dus moeten stijgen nadat het werk is verricht. Als je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer wilt, is de kans groot dat het afgewezen wordt. Simpelweg omdat iedereen een andere smaak heeft. Dat jij het mooi vindt, betekent niet dat een eventuele potentiële koper het ook mooi vindt. Een aanbouw of een nieuw dak daarentegen zorgt wel voor een hogere waarde.

Persoonlijke lening

Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening. Deze kan worden aangevraagd bij Ambtenarenlening. Het grote verschil is dat er niet zal worden gekeken naar welke waarde de woning heeft en de hypotheek heeft er verder ook niets mee te maken. Aan de hand van het gewenste bedrag dat je wilt lenen zal er worden gekeken of je aan alle voorwaarden voldoet. Als dat het geval is zal er een voorstel worden gedaan waar je onder ander de rente kunt terugvinden maar ook de looptijd van de lening.

Je eigen vermogen inzetten

Als je over voldoende eigen vermogen beschikt, is dat wellicht wel de beste optie om je verbouwing te financieren. Zeker wanneer je veel spaargeld hebt. Dit is dan voordeliger in box 3 bij de belastingaangifte. De rente die je krijgt van je bank, levert ook vrijwel niets op. Daarnaast hoeft er ook geen rente te worden betaald, zoals dat normaal gesproken wel is bij een lening. Zo bespaar je direct een hoop extra geld. Zorg er wel voor dat je voldoende budget overhoudt voor andere zaken.

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening