Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe kan ik geld besparen op mijn lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe kan ik geld besparen op mijn lening?

Als u extra geld nodig heeft voor bijvoorbeeld een verbouwing, de aanschaf van een nieuwe auto of voor een verre reis, dan kunt u overwegen hiervoor een lening af te sluiten. Uiteraard betaalt u hier graag zo min mogelijk voor. Dit realiseert u door een lening af te sluiten tegen de laagst mogelijke rente. Dit doet u door verschillende aanbieders en leningen met elkaar te vergelijken.

Ook als u al een lening heeft, is het verstandig uw lening zo nu en dan eens te checken. Wat staat er nog open en wat betaalt u daarvoor?

Kijk of het goedkoper kan

Rentes veranderen regelmatig. Bij een doorlopend krediet betaalt u een variabele rente en betaalt u dus steeds de actuele rente. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast. Dat wil echter niet zeggen dat u daar ook daadwerkelijk aan vast zit. U mag uw lening altijd boetevrij oversluiten naar een goedkopere lening. Het loont om regelmatig te checken of u nog goed zit met uw rente of dat het voordeliger kan.

Los extra af

Heeft u wat geld over, uit bijvoorbeeld uw vakantiegeld of een andere financiële meevaller, dan kunt u dit gebruiken om tussentijds extra op uw lening af te lossen. U verkort hiermee de looptijd van uw lening en bent er daardoor dus sneller van af. Ook kunt u nagaan of het mogelijk is de looptijd te handhaven en zo het maandbedrag te verlagen.

Voeg leningen samen

Banken werken met zogenaamde rentestaffels. Dat betekent dat de rente lager wordt naarmate het leenbedrag toeneemt. De kosten die de geldverstrekker maakt voor het afsluiten van een lening van €5.000 zijn net zo hoog als voor een lening van €50.000. De lening van €5.000 is voor de bank daardoor relatief een stuk duurder. Om dit verschil te overbruggen, vraagt de bank een hogere rente. Heeft u meerdere leningen, dan kan het zomaar zijn dat u goedkoper uit bent als u deze kleine leningen samenvoegt tot één grote. U sluit dan al uw leningen over naar één nieuwe lening. Dat kan aanzienlijk schelen in uw portemonnee en het maakt uw eigen administratie ook gelijk een stuk overzichtelijker.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Ambtenaren en semiambtenaren lenen het voordeligst bij Ambtenarenlening. Dat komt doordat zij tegen de gunstigste voorwaarden een krediet kunnen afsluiten. Bent u of is uw partner (semi)ambtenaar, dan kunt u bij Ambtenarenlening altijd vrijblijvend een offerte aanvragen voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening