Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe weet ik of een kredietaanbieder een vergunning heeft?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe weet ik of een kredietaanbieder een vergunning heeft?

Om als kredietverstrekker actief te mogen zijn in Nederland, moeten financiële instellingen beschikken over een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zonder een van deze vergunningen is het verstrekken van leningen niet toegestaan.

Beschermd tegen malafide partijen

DNB en AFM houden als toezichthouder toezicht op financiële instellingen en controleren of ze zich aan de wet houden. Kredietaanbieders met een vergunning kunt u raadplegen in de openbare registers van de toezichthouders. Zij behouden hun vergunning alleen als ze zich ook aan de regels houden. Doen ze dit niet dan krijgen ze een waarschuwing en kunnen in het ergste geval hun vergunning verliezen. Dit toezicht is belangrijk om u als consument te beschermen tegen malafide partijen. Doet u zaken met een kredietverlener zonder vergunning, dan loopt u grote risico’s.

Als toezichthouder hebben DNB en de AFM beiden hun eigen taken. DNB houdt vooral in de gaten of een instelling financieel gezond is, zodat uw geld veilig is bij de bank. De Autoriteit Financiële Markten kijkt daarentegen vooral naar het gedrag van financiële dienstverleners en tussenpersonen. Doen zij wat de wet hen voorschrijft en houden ze zich aan de regels? Dat betekent onder andere dat zij u niet meer geld mogen lenen dan verantwoord is en u niet onnodig in de financiële problemen komt.

Check de vergunning

Wilt u een lening afsluiten en zeker weten dat u dit doet bij een kredietaanbieder met een geldige vergunning, dan kunt u op de website van De Nederlandsche Bank of de Autoriteit Financiële Markten nakijken of de financiële instelling een vergunning bij een van beide instanties heeft. Heeft de kredietverstrekker een van de benodigde vergunningen, dan kunt u er vanuit gaan dat u uw lening afsluit bij een betrouwbare geldverstrekker.

Veilig geld lenen bij Ambtenarenlening

Ook Ambtenarenlening beschikt over een vergunning. Dit is een vergunning van de AFM om voor u als consument te biddelen in consumptief krediet bij diverse kredietverstrekkers. Sluit u een lening af bij Ambtenarenlening, dan zit u goed en doet u zaken met een betrouwbare en solide tussenpersoon. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening