Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe werkt brondata bij het afsluiten van een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe werkt brondata bij het afsluiten van een lening?

Eenvoudig gezegd, heeft u voldoende leenruimte nodig om een lening af te kunnen sluiten. Met brondata wordt deze leenruimte eenvoudig vastgesteld. Doordat alle relevante informatie direct bij de bron opgevraagd wordt, zowel op het gebied van inkomen als van uitgaven, is het een efficiƫnt en nauwkeurig systeem.

Betrouwbaar en veilig

Voor het opvragen van uw gegevens bij de diverse brondata, geeft u vooraf toestemming. Zonder uw toestemming mag er dus geen informatie uitgewisseld worden tussen de verschillende instanties en de kredietverstrekker. De kredietverstrekker of tussenpersoon die de lening aan u verstrekt of voor u bemiddelt bij het sluiten van de lening, moet ook een vergunning hebben om de informatie op te kunnen vragen. U kunt er dan ook vanuit gaan dat alle handelingen in dit traject overeenkomstig de Wet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) zijn.

De benodigde gegevens in een paar stappen verzameld

Doordat de gegevens bij een aantal, vaste, instanties verzameld worden, wordt voorkomen dat er onnodige of foutieve informatie wordt verstrekt. In het kader van de beveiliging van uw persoonsgegevens krijgt de ontvangende partij ook geen andere gegevens dan alleen die informatie die noodzakelijk is voor het doel, namelijk de beoordeling van uw aanvraag voor een lening. De informatie wordt digitaal opgevraagd bij de verschillende bronnen en vervolgens in het systeem gezet en verwerkt. U hoeft daarvoor zelf geen documenten meer aan te leveren zoals een kopie van uw loonstrook of een recent bankafschrift.

Wat gebeurt er na ontvangst van de informatie uit de brondata?

De bank gaat met de ontvangen informatie aan de slag gaan en berekent uw kredietruimte. Als hierbij geen bijzonderheden naar voren komen, krijgt u groen licht voor de lening en zal ook de afronding van de aanvraag voorspoedig verlopen. IS uw aanvraag goedgekeurd, dan heeft u het geld binnen enkele dagen op uw rekening staan. Blijkt uit de ontvangen informatie dat er nog aanvullende vragen zijn of dat er een nadere toelichting nodig is, dan krijgt u hierover zo snel mogelijk een terugkoppeling. Bijvoorbeeld in de vorm van een tegenvoorstel met betrekking tot de hoogte van het maandbedrag of de looptijd.

Vraag een offerte aan bij Ambtenarenlening

Om snel te weten of u een persoonlijke lening kunt afsluiten, vraagt u online een vrijblijvende offerte aan op Ambtenarenlening.nl. Ook Ambtenarenlening maakt, met uw toestemming, gebruik van brondata.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening