Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe werkt de online identificatie bij Defam?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
 • Geld lenen tegen de laagste rente
 • U kunt altijd boetevrij aflossen
 • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe werkt de online identificatie bij Defam?

Om een lening af te kunnen sluiten moet u zich bij de bank identificeren. Zo weet de kredietverstrekker zeker dat u bent wie u zegt te zijn. Daarmee is uw identiteit geborgd en kan een ander niet onterecht een lening op uw naam afsluiten met alle nare gevolgen van dien. Banken zijn in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) bovendien wettelijk verplicht uw identiteit te controleren.

Defam hanteert een online proces voor de identificatie. Hieronder leggen we u graag uit hoe deze online identificatie bij Defam werkt.

Wat heb ik nodig voor online identificatie?

Om u bij Defam online te kunnen identificeren heeft u drie zaken nodig:

 1. De unieke code die Defam u per post heeft toegestuurd
 2. Uw identiteitskaart of paspoort
 3. Een smartphone of tablet

Hoe werkt de online identificatie?

Om u online te identificeren gaat u naar defam.nl/identificatie. Zorg dat u de unieke code die u van Defam ontvangen hebt, bij de hand hebt. Vervolgens klikt u op ‘Start online identificatie’ en vult u de unieke code en uw geboortedatum in.

Op uw scherm verschijnt een QR-code. Scan de QR-code met uw smartphone en download de Alfam identificatie app op uw telefoon. Onderaan de pagina klikt u op de knop ‘Start identificatie’. Er verschijnt een tweede QR-code in beeld en een letter-/cijfercode. U scant de QR-code met de Alfam identificatie app of vult de letter-/cijfercode op uw beeldscherm in.

Met de Alfam identificatie app op uw telefoon maakt u een foto van uw legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart). De app doet dit automatisch. Heeft u een ID-kaart, dan maakt u een foto van de voor- én achterkant. De app leest de chip in uw identiteitsbewijs om uw gegevens te bevestigen.

Vervolgens maakt u met de app een foto van uw gezicht. Ook dit doet de app automatisch als u de telefoon op uw gezicht richt. Na het maken van de foto’s klikt u op ‘Verzenden’.

U heeft nu het hele proces doorlopen. Meldt de webpagina dat u klaar bent? Dan kunt u de app en webpagina afsluiten. Defam kan uw online identificatie nu controleren. Bij akkoord wordt uw kredietaanvraag vervolgd.

5 tips voor succesvolle online identificatie

 1. Heeft u geen smartphone? Vraag of u de telefoon van een familielid of kennis mag gebruiken. U kunt de app na gebruik van de telefoon verwijderen. De app slaat geen gegevens op op de telefoon.
 2. Voor de beste kwaliteit, maakt u de foto van uw identiteitsbewijs zonder een hoesje erom heen.
 3. Maak de foto’s van uw identiteitsbewijs en uw gezicht bij voorkeur bij daglicht en vermijd fel licht.
 4. Zorg er bij het maken van de foto van uw gezicht voor dat u geen pet, hoed, sjaal of zonnebril op heeft. Zorg dat uw oren zichtbaar zijn en uw gezichtsuitdrukking neutraal. Defam vergelijkt uw foto met de foto op uw identiteitsbewijs. Ze moeten daarom goed vergelijkbaar zijn.
 5. Na het starten van de online identificatie heeft u een kwartier om het proces af te ronden. Dat is ruim voldoende.

 

 

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening