Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoe werkt het berekenen van een lening bij Defam?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
 • Geld lenen tegen de laagste rente
 • U kunt altijd boetevrij aflossen
 • Snel en eenvoudig geregeld

Hoe werkt het berekenen van een lening bij Defam?

Het berekenen van een lening bij Defam, een Nederlandse kredietverstrekker, omvat verschillende stappen die erop gericht zijn om te bepalen hoeveel u kunt lenen en wat de kosten daarvan zijn. Hier is een overzicht van het proces:

 1. Bepalen van de leendoel

Defam biedt verschillende soorten leningen aan. Het type lening dat u kiest, hangt af van uw leendoel, zoals het financieren van een auto, verbouwing, of het aflossen van bestaande schulden.

 1. Invoeren van leenbedrag en looptijd

U bepaalt het gewenste leenbedrag en de looptijd waarin u de lening wilt terugbetalen. Het leenbedrag kan variëren, maar meestal ligt het tussen de €2.500 en €75.000. De looptijd kan variëren van 12 tot 120 maanden, afhankelijk van het type lening en het bedrag.

 1. Persoonlijke en financiële gegevens invullen

Om uw kredietwaardigheid te beoordelen, vraagt Defam om persoonlijke gegevens (zoals leeftijd, burgerlijke staat, en woonsituatie) en financiële gegevens (zoals inkomen, vaste lasten, en eventuele andere schulden).

 1. Rentepercentage berekenen

Op basis van uw persoonlijke en financiële gegevens wordt het rentepercentage bepaald. Dit rentepercentage kan variëren afhankelijk van uw kredietwaardigheid en de marktomstandigheden. Defam biedt vaak zowel vaste als variabele rentepercentages aan.

 1. Maandlasten berekenen

Met het gekozen leenbedrag, looptijd, en rentepercentage berekent Defam uw maandelijkse aflossing. Dit omvat zowel de aflossing van de hoofdsom als de rente.

 1. Voorlopige offerte

U ontvangt een voorlopige offerte met de details van de lening, inclusief het totale terug te betalen bedrag, de maandlasten, en de looptijd. Deze offerte is vrijblijvend en geeft u de mogelijkheid om de voorwaarden te beoordelen.

 1. Kredietwaardigheidstoets

Als u akkoord gaat met de voorlopige offerte, voert Defam een kredietwaardigheidstoets uit, vaak inclusief een BKR-check (Bureau Krediet Registratie). Dit helpt hen te beoordelen of u in staat bent om de lening terug te betalen.

 1. Definitieve goedkeuring en uitbetaling

Bij een positieve kredietwaardigheidstoets ontvangt u de definitieve goedkeuring. Vervolgens wordt het leenbedrag naar uw rekening overgemaakt.

Samenvatting

Het berekenen van een lening bij Defam omvat het kiezen van het type lening, het invoeren van het gewenste leenbedrag en de looptijd, het invullen van persoonlijke en financiële gegevens, het berekenen van het rentepercentage en de maandlasten, het ontvangen van een voorlopige offerte, en uiteindelijk een kredietwaardigheidstoets. Bij goedkeuring wordt de lening uitbetaald.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening