Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoeveel geld kun je lenen bij ING voor een persoonlijke lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
 • Geld lenen tegen de laagste rente
 • U kunt altijd boetevrij aflossen
 • Snel en eenvoudig geregeld

Hoeveel geld kun je lenen bij ING voor een persoonlijke lening?

Het afsluiten van een persoonlijke lening is een belangrijke financiële beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Als je overweegt een persoonlijke lening af te sluiten bij ING, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel geld je kunt lenen en welke factoren van invloed zijn op het leenbedrag. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van een persoonlijke lening bij ING bespreken, waaronder de maximale leenbedragen, de voorwaarden en de factoren die bepalen hoeveel je kunt lenen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een type lening waarbij je een vast bedrag leent dat je over een vooraf bepaalde periode in vaste maandelijkse termijnen terugbetaalt. De rente en de looptijd van de lening zijn vast, wat betekent dat je precies weet hoeveel je elke maand moet betalen en wanneer de lening volledig is afbetaald. Dit maakt persoonlijke leningen een aantrekkelijke optie voor mensen die voorspelbaarheid en stabiliteit in hun financiën waarderen.

Maximale leenbedragen bij ING

Bij ING kun je een persoonlijke lening afsluiten voor bedragen variërend van €5.000 tot €75.000. Het exacte bedrag dat je kunt lenen hangt af van verschillende factoren, waaronder je inkomen, uitgaven, kredietgeschiedenis en de looptijd van de lening. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Inkomen

Je inkomen is een van de belangrijkste factoren die bepalen hoeveel je kunt lenen. ING zal je maandelijkse inkomen evalueren om te bepalen hoeveel je kunt veroorloven om terug te betalen. Over het algemeen geldt: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. ING houdt rekening met zowel je vaste salaris als eventuele andere inkomstenbronnen, zoals bonussen of toelagen.

 1. Uitgaven

Naast je inkomen zal ING ook kijken naar je maandelijkse uitgaven om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Dit omvat vaste lasten zoals huur of hypotheek, nutsvoorzieningen, verzekeringen en andere leningen die je mogelijk hebt. Door je uitgaven in kaart te brengen, kan ING bepalen hoeveel ruimte er is in je budget voor de maandelijkse aflossingen van de persoonlijke lening.

 1. Kredietgeschiedenis

Je kredietgeschiedenis speelt een cruciale rol bij het bepalen van je leencapaciteit. ING zal je kredietrapport beoordelen om te zien hoe je in het verleden met leningen en schulden bent omgegaan. Een goede kredietgeschiedenis, met tijdige betalingen en weinig schulden, kan je kansen vergroten om een hogere lening goedgekeurd te krijgen. Aan de andere kant kan een slechte kredietgeschiedenis je leenbedrag beperken of zelfs leiden tot een afwijzing van je aanvraag.

 1. Looptijd van de lening

De looptijd van de lening, oftewel de periode waarover je de lening terugbetaalt, beïnvloedt ook hoeveel je kunt lenen. Bij een langere looptijd zijn de maandelijkse betalingen lager, wat je in staat kan stellen om een groter bedrag te lenen. Echter, een langere looptijd betekent ook dat je over de gehele periode meer rente betaalt. ING biedt persoonlijke leningen aan met looptijden variërend van 6 maanden tot 10 jaar.

Voorwaarden en kosten

Rente

De rente die je betaalt op een persoonlijke lening bij ING is vast gedurende de looptijd van de lening. Dit betekent dat de rente niet verandert, ongeacht veranderingen in de marktrente. De exacte rente die je betaalt, hangt af van het geleende bedrag, de looptijd van de lening en je persoonlijke financiële situatie. Over het algemeen geldt: hoe lager het risico voor de bank, hoe lager de rente die je betaalt.

Boetevrije extra aflossingen

Een aantrekkelijk aspect van een persoonlijke lening bij ING is de mogelijkheid om boetevrij extra aflossingen te doen. Dit betekent dat je de lening sneller kunt afbetalen zonder extra kosten. Dit kan je helpen om de totale rentekosten te verminderen en sneller schuldenvrij te zijn.

Verzekeringen

ING biedt optioneel verzekeringen aan die je lening afdekken in geval van onverwachte situaties zoals arbeidsongeschiktheid of overlijden. Deze verzekeringen kunnen extra kosten met zich meebrengen, maar bieden ook een extra laag van financiële bescherming.

Het aanvraagproces

Het aanvragen van een persoonlijke lening bij ING is eenvoudig en kan online worden gedaan. Het proces omvat de volgende stappen:

 1. Aanvraagformulier invullen: Vul het online aanvraagformulier in met je persoonlijke en financiële gegevens.
 2. Kredietbeoordeling: ING voert een kredietbeoordeling uit om je leencapaciteit en kredietwaardigheid te bepalen.
 3. Documenten aanleveren: Lever de benodigde documenten aan, zoals loonstroken, bankafschriften en een kopie van je identiteitsbewijs.
 4. Goedkeuring en uitbetaling: Na goedkeuring wordt het geleende bedrag op je rekening gestort.

Conclusie

Bij ING kun je een persoonlijke lening afsluiten voor bedragen tussen €5.000 en €75.000, afhankelijk van je inkomen, uitgaven, kredietgeschiedenis en de looptijd van de lening. Het aanvraagproces is eenvoudig en transparant, en ING biedt aantrekkelijke voorwaarden zoals vaste rente, boetevrije extra aflossingen en optionele verzekeringen.

Als je overweegt een persoonlijke lening af te sluiten, is het belangrijk om je financiële situatie zorgvuldig te evalueren en verschillende leningopties te vergelijken. ING biedt een betrouwbaar en flexibel product dat kan helpen bij het realiseren van je financiële doelen, of je nu een grote aankoop wilt doen, je huis wilt renoveren of onverwachte uitgaven wilt dekken.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening