Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoeveel kan ik maximaal lenen voor een auto?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoeveel kan ik maximaal lenen voor een auto?

Heeft u een andere auto op het oog, maar reikt het financiële plaatje verder dan het saldo op uw spaarrekening, dan kan een (auto)lening uitkomst bieden.

Een auto is een veelgebruikt leendoel voor het afsluiten van een persoonlijke lening. De meeste banken verstrekken persoonlijke leningen tot maximaal 75.000 euro. Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Dat geldt ook voor het maximale leenbedrag voor een auto. Zo spelen uw inkomen, dienstverband, woon- en gezinssituatie een belangrijke rol. Evenals eventuele andere leningen op uw naam.

Op zich is het leendoel niet bepalend voor het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Of u nu een auto wilt kopen of geld nodig heeft voor een verbouwing, u kunt geld lenen tot uw maximale leencapaciteit. Wel kunnen banken beperkingen hanteren voor de maximale looptijd van een autolening. Hiermee wil de bank voorkomen dat u de lening nog aan het terugbetalen bent als u de auto alweer heeft doorverkocht.

Wat zijn uw inkomen en dienstverband?

Uw inkomen is een belangrijke indicator voor het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Los van andere factoren geldt dat hoe meer u verdient, hoe meer u kunt lenen. Een hoger salaris biedt immers meer ruimte om uw schulden terug te betalen. Ook uw dienstverband is hierbij belangrijk. Bent u al lang werkzaam bij dezelfde werkgever of bent u net begonnen. Heeft u een hoog salaris, maar heeft u nog geen vast dienstverband, dan loopt de bank een groter risico met het verstrekken van de lening dan wanneer u al jaren bij dezelfde werkgever werkt. Dit beperkt uw maximale leencapaciteit.

Hoe zien uw woon- en gezinssituatie eruit?

Heeft u een eigen woning of woont u in een huurhuis? Over het algemeen kunt u meer lenen als u in een koopwoning woont, omdat banken een  koopwoning hoger waarderen dan een huurhuis. Dit komt doordat woningeigenaren over het algemeen betere betalers zijn dan huurders. Dit belonen banken met een hogere leencapaciteit en een lagere rente. Ook uw gezinssituatie speelt een bepalende rol. Banken rekenen met vaste bedragen voor levensonderhoud. Voor een alleenstaande geldt een andere norm dan voor een gezin. Dat heeft invloed op het bedrag dat u maximaal kunt lenen.

Heeft u al meer leningen?

Is de autolening uw eerste lening of heeft u al een of meer leningen op uw naam staan? Als u al een lening heeft lopen, beperkt dat uw mogelijkheden voor een nieuwe lening. Beide leningen moeten immers terugbetaald worden. Afhankelijk van het totaalplaatje kunt u een maximaal bedrag lenen. Een al lopende lening, hypotheek of ander krediet, wordt op dit bedrag in mindering gebracht.

Uw auto financieren bij Ambtenarenlening

Bent u werkzaam bij de gemeente, rijksoverheid, politie, defensie, in het onderwijs, de zorg of bij een andere werkgever in de publieke sector, dan kunt u bij Ambtenarenlening geld lenen tegen de laagste rente van Nederland. Wilt u weten of de auto die u op het oog hebt, binnen uw bereik ligt? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening