Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Hoeveel kost een lening?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Hoeveel kost een lening?

Geld lenen kost altijd geld. Om u hier bewust van te maken, zijn kredietverstrekkers verplicht u te waarschuwen met de disclaimer ‘Let op! Geld lenen kost geld’. Bij het afsluiten van een lening krijgt u naast aflossing te maken met rente. Samen bepalen ze de kosten van een lening.

De rente

Sluit u een lening af, dan betaalt u rente over het bedrag dat u leent. Dit is de vergoeding die de bank vraagt voor het uitlenen van geld. De rente van een lening wordt uitgedrukt in een percentage, bijvoorbeeld 3,9 procent. Sluit u een persoonlijke lening af van 10.000 euro met een rente van 3,9 procent, dan betaalt u 390 euro aan rente.

Heeft u een doorlopend krediet? Dan kunt u daar naar behoefte geld uit opnemen, tot een bepaalde kredietlimiet. U betaalt in dit geval geen rente over uw kredietlimiet, maar over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Sluit u bijvoorbeeld een lening af met een kredietlimiet van 15.000 euro met een rente van 4 procent en neemt u 5.000 euro op? Dan betaalt u 4 procent over 5.000 euro, dus 200 euro rente.

Goed om te weten: een persoonlijke lening heeft een vaste rente. Dit percentage verandert niet gedurende de looptijd van uw lening. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Deze kan hoger of lager worden gedurende de looptijd van uw lening. Het is belangrijk hier rekening mee te houden.

Hoeveel rente u betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, inkomen, woonsituatie en eventuele andere leningen op uw naam. Hoe gunstiger deze factoren in uw geval zijn, hoe lager de rente die u betaalt.

De maandelijkse aflossing

Een ander onderdeel van de kosten van een lening, is de maandelijkse aflossing. U moet uw lening namelijk wel iedere maand voor een deel terugbetalen. Hoeveel u maandelijks aan aflossing betaalt, is afhankelijk van het bedrag dat u leent, de looptijd van de lening en de voorwaarden van de lening. Bij een persoonlijke lening weet u vooraf precies welke maandelijkse aflossing uw krediet heeft. Hier kunt u vervolgens de gehele looptijd van de lening rekening mee houden. Bij een doorlopend krediet wordt de aflossing bepaald door het bedrag dat u opneemt. Alleen dat deel hoeft u terug te betalen.

Als u een lening afsluit, krijgt u altijd een overzicht met de kosten. U weet dus precies waar u aan toe bent.

Advies over leningen

U betaalt geen administratiekosten als u een lening afsluit. Maar vraagt u advies voor het afsluiten van uw lening, dan kan het zijn dat u hier wel voor moet betalen. Neemt u telefonisch contact op met een kredietverstrekker voor advies, dan worden hier doorgaans geen kosten voor berekend. Maakt u een afspraak met een expert om diverse leningen met elkaar te vergelijken, dan betaalt u hier wel voor.

Wilt u advies over leningen? Dan is het verstandig om eerst te controleren wat dit advies u gaat kosten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Geld lenen tegen de laagste rente?

Ambtenaren staan bekend als de beste betalers. Daarom kunnen zij bij Ambtenarenlening geld lenen tegen de laagste rente van Nederland. Dit geldt niet alleen voor werkenden bij de overheid, maar ook in het onderwijs en de zorg, komt u in aanmerking voor de lage rente van Ambtenarenlening. Met een vrijblijvende offerte weet u precies waar u aan toe bent.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening