Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Ik ben gescheiden. Kan mijn lening gesplitst worden?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Ik ben gescheiden. Kan mijn lening gesplitst worden?

U bent gescheiden, maar hebt nog een lening met uw ex-partner. Zolang deze lening op twee namen staat, bent u beide aansprakelijk voor het volledige bedrag. Ongeacht of u nog on speaking terms bent met uw ex, is dit geen ideale situatie. Als uw relatie voorbij is, wilt u geen gezamenlijke verplichtingen meer hebben. Bovendien kunt u in deze situatie zelf geen nieuwe lening aanvragen.

Is splitsen mogelijk?

Om van de gezamenlijke lening af te komen, kunt u uw kredietverstrekker vragen om de lening te splitsen. Let op, dit kan pas als de scheiding volledig afgerond is. De kredietverstrekker zal in dat geval zowel uw situatie als die van uw ex beoordelen en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Kan de lening gesplitst worden, dan wordt de bestaande lening omgezet in twee nieuwe leningen. Biedt de situatie van een van u beide geen mogelijkheden voor een lening, dan moet de ander de lening volledig overnemen. Kan dat ook niet, dan moet de lening worden afgelost.

Lening oversluiten naar Ambtenarenlening

Een scheiding kan ook een mooi moment zijn om de huidige lening eens onder de loep te nemen en te kijken of de lening goedkoper kan. Bent u ambtenaar of semiambtenaar, dan sluit u bij Ambtenarenlening een lening af tegen de laagste rente van Nederland. U kunt de huidige lening oversluiten en aflossen met de nieuwe lening. Een vrijblijvende offerte laat u zien wat uw mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening