Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Ik ga scheiden. Kan ik een lening afsluiten?

U gaat scheiden en heeft geld nodig om uw nieuwe leven in te richten. Een ander huis, nieuwe meubels en misschien een andere auto. Naast een hoop emoties brengt een scheiding vaak ook financiële perikelen met zich mee.

Geld lenen als u in scheiding ligt

Zolang de scheiding nog niet is afgerond, is het helaas nog niet mogelijk om een lening af te sluiten. Pas als de scheiding is uitgesproken en alles is afgewikkeld, kunt u een lening aanvragen.

Heeft u besloten om uit elkaar te gaan. maar bent u nog niet officieel gescheiden, dan zit u ongewild ook financieel nog aan elkaar vast. Heeft u bijvoorbeeld samen een woning, dan bent u beide aansprakelijk voor de volledige hypotheek. Ook voor een lening op naam van u en uw ex-partner bent u beide verantwoordelijk voor het hele bedrag. Betaalt uw ex-partner de maandelijkse lasten niet meer, dan klopt de bank bij u aan. Om te kunnen beoordelen wat u kunt lenen, is het belangrijk dat u financieel volledig los bent van uw ex-partner. Als de scheiding is afgerond kan de bank uw nieuwe situatie beoordelen en kijken wat uw mogelijkheden zijn. Een eventuele alimentatieplicht voor uw ex en/of uw kinderen, weegt de bank mee in de beoordeling.

Samen een lening? Kijk of de lening gesplitst kan worden.

Heeft u een lening op beide namen, dan kunt u de bank vragen de lening te splitsen. Let op, dit kan pas als de scheiding rond is. De bank heeft pas na de scheiding uw nieuwe financiële situatie in beeld en kan uw situatie en die van uw ex-partner beoordelen en aangeven of en hoe de lening verdeeld kan worden en tegen welke voorwaarden. Wilt u niet splitsen en van de lening af, dan moet bekeken worden of uw ex de lening volledig over wil en kan nemen. Lukt dat niet, dan moet de lening worden afgelost.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Is uw scheiding volledig achter de rug, dan bent u financieel weer vrij om een lening af te sluiten. Als ambtenaar of semiambtenaar kunt u dat tegen de laagste rente doen bij Ambtenarenlening. Heeft u een lening met uw ex-partner en wilt u deze splitsen of aflossen, dan kunt u de huidige lening ook oversluiten naar Ambtenarenlening. Met uw nieuwe lening kunt u dan de oude lening aflossen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.