Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Ik sta geregistreerd bij BKR. Kan ik een lening aanvragen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Ik sta geregistreerd bij BKR. Kan ik een lening aanvragen?

Zodra u een lening heeft, zoals een hypotheek of persoonlijke lening, wordt dit geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Deze BKR-registratie hoeft helemaal geen belemmering te zijn voor het afsluiten van een nieuwe lening. Pas als u achterloopt met het terugbetalen van uw lopende krediet, kan het afsluiten van een lening lastig worden.

Om te bekijken of het verantwoord is om een lening te verstrekken, checkt uw kredietverstrekker altijd of en hoe u bij BKR geregistreerd staat. Iedereen met een lening staat geregistreerd bij het BKR. Heeft u een betalingsachterstand op uw lening, dan is deze registratie negatief. Dit zal het afsluiten van een nieuwe lening lastiger maken. Met alleen een positieve registratie, is een nieuwe lening, afhankelijk van uw persoonlijke en financiƫle situatie zeker mogelijk.

Voordeel van uw BKR-registratie

Een registratie bij BKR kan ook in uw voordeel werken. De kredietverstrekker krijgt aan de hand van uw registratie bij BKR een beeld van uw betaalgedrag. Voldoet u netjes aan uw verplichtingen, dan beoordeelt de kredietverstrekker dit positief en is een lening eerder mogelijk dan wanneer u helemaal niet bekend bent bij BKR. Wel heeft ieder krediet invloed op uw toekomstige leenmogelijkheden. Hoe meer u al aan leningen heeft, hoe minder ruimte erover blijft voor een nieuw krediet.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening