Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Ik wil extra aflossen. Wat betekent dit voor mijn maandbedrag?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Ik wil extra aflossen. Wat betekent dit voor mijn maandbedrag?

Heeft u een lening en wilt u hier extra op aflossen, dan heeft dat geen invloed op uw maandbedrag. Uw maandtermijn is een vast bedrag en bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Lost u extra af, dan daalt het rentedeel in uw maandbedrag. U betaalt immers rente over het openstaande bedrag van uw lening. Om het maandbedrag gelijk te houden, neemt het aflossingsdeel in uw maandtermijn toe.

Met een extra aflossing verkort u de looptijd van uw lening. U heeft de lening immers eerder afbetaald. Doordat u in het vaste maandbedrag minder rente betaalt en meer aflost, daalt uw lening sneller en bent u eerder van de lening af.

Maandbedrag verhogen of verlagen

Wilt u uw maandbedrag verhogen of verlagen, neem dan contact op met uw tussenpersoon of geldverstrekker. Zij kunnen voor u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Hou er wel rekening mee dat een lager maandbedrag ook betekent dat uw lening langer doorloopt dan de oorspronkelijk afgesproken looptijd. Met een hoger maandbedrag heeft u de lening juist eerder terugbetaald.

Boetevrij aflossen

Goed om te weten: op een persoonlijke lening of doorlopend krediet mag u altijd boetevrij aflossen. U kunt dus zo vaak extra aflossen als u wilt.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening