Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is ASN Bank betrouwbaar?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is ASN Bank betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een bank kunt u beoordelen aan de hand van verschillende zaken zoals de vergunningen waar de bank over beschikt, eventuele klachten over de bank en de beoordelingen van klanten.

Vergunningen DNB en AFM

Iedere Nederlandse bank moet een vergunning hebben van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om als bank actief te mogen zijn. Zonder deze vergunningen mag een bank geen bankactiviteiten uitvoeren. ASN Bank deelt een bankvergunning met SNS Bank en RegioBank die samen met BLG Wonen de Volksbank vormen.

Banken vallen onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). DNB en de AFM houden toezicht op de naleving van de wet. Houdt ASN Bank zich niet aan de wet dan kan de AFM sancties nemen en in het ergste geval de vergunning van ASN Bank intrekken. Houdt ASN zich netjes aan de wet, dan kunt u ervan uitgaan dat u zaken doet met een betrouwbare partij.

Wat is er bekend bij Kifid?

Heeft u als een klant een klacht over ASN Bank en komt u er met de bank niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), een onafhankelijke organisatie voor klachten over financiële dienstverleners. Wilt u meer weten over de betrouwbaarheid van ASN Bank, dan kunt u in het uitsprakenregister van Kifid nagaan welke klachten over ASN zijn ingediend en de afhandeling daarvan.

Wat zeggen klanten?

Een belangrijke indicatie van het functioneren van een organisatie ligt bij de klanten. Hoe tevreden zijn zij en wat zijn eventuele knelpunten waar klanten tegenaan lopen? U kunt online steeds meer beoordelingen van klanten vinden. Zo staan er over ASN Bank veel beoordelingen op het online reviewplatform Trustpilot.com.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening