Let op! Geld lenen kost geld

Ambtenarenlening

Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.

  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld
Offerte aanvragen

Is Bondora betrouwbaar?

Bondora is een peer-to-peer platform uit Estland, opgericht in 2008 en onder andere actief in Nederland. Peer-to-peer houdt in dat het platform werkt met particuliere investeerders en leners. Investeerders leggen geld in dat vervolgens wordt uitgeleend aan particulieren die geld willen lenen.

Bondora staat niet onder Nederlands toezicht

In Nederland gevestigde kredietverstrekkers staan voor het uitvoeren van hun activiteiten onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Omdat Bondora niet in Nederland gevestigd is, houden de AFM en DNB geen toezicht op Bondora. Wel staat Bondora in eigen land (Estland) onder toezicht en wordt het platform door deze instanties gereguleerd. Bondora is gebonden aan de regels van de eigen toezichthouders, maar dus niet aan de regels die in Nederland gelden. Ook kunt u als consument geen klacht over Bondora indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Wel hanteert Bondora een uitgebreide klachtenprocedure met instanties in Estland mocht u er met Bondora zelf niet uitkomen. Dat het Nederlands toezicht ontbreekt hoeft zeker geen probleem te zijn, maar is wel goed om rekening mee te houden.

Klanten zijn positief over Bondora

Een goede graadmeter om de betrouwbaarheid te peilen, zijn de ervaringen van anderen. Inmiddels hebben al heel wat mensen een lening afgesloten bij Bondora. Zij zijn over het algemeen erg tevreden over Bondora, kijkend naar de reviews op Trustpilot. Daarmee lijkt Bondora een betrouwbare partij om uw geld te investeren of een lening aan te gaan.

Bondora werkt professioneel

Bondora heeft een duidelijke en professionele werkwijze. Zo wordt het geld dat particulieren investeren op een aparte rekening gestort. Bij een eventueel faillisement wordt dit geld aan de investeerder teruggestort. Bondora heeft dit allemaal vastgelegd in de voorwaarden die op de website te vinden zijn. Mocht er iets met Bondora gebeuren, dan hoeft u niet te vrezen voor het verlies van uw geld. Ook hanteert Bondora een 3-stappen proces wanneer iemand de lening niet kan terugbetalen. Hierdoor kan Bondora het geld in de meeste gevallen alsnog incasseren. Om precies te weten hoe Bondora te werk gaat en wat uw rechten en plichten zijn, kunt u de voorwaarden op de website raadplegen.

Toch liever lenen bij een Nederlandse bank?

Wilt u een lening afsluiten, maar kiest u toch liever voor een Nederlandse bank, dan kunt u als ambtenaar of semiambtenaar tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. In tegenstelling tot Bondora kunt u bij Ambtenarenlening terecht voor zowel kleine als grote leenbedragen. Meer weten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor uw mogelijkheden.