Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is de rente aftrekbaar bij een doorlopend krediet?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is de rente aftrekbaar bij een doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet is een van de bekendste leenvormen. Helaas is het sinds 1 maart 2022 niet meer mogelijk om een nieuw doorlopend krediet af te sluiten. Banken zijn volledig met dit krediet gestopt. Dat geldt niet voor lopende kredieten. Zolang uw doorlopend krediet niet is afgelost, loopt deze door. In tegenstelling tot de rente op een persoonlijke lening die u onder voorwaarden kunt aftrekken, is de rente op een doorlopend krediet niet aftrekbaar. Dat maakt het doorlopend krediet fiscaal minder aantrekkelijk.

De betaalde rente aftrekken

U betaalt altijd rente over uw lening. In sommige gevallen is deze rente aftrekbaar. Dit betekent dat u de betaalde rente van uw inkomstenbelasting af kunt trekken. Dit zorgt voor fiscaal- en dus voor financieel voordeel. Door een lening met renteaftrek af te sluiten, kunt u veel geld besparen op uw leenkosten. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een lening met een aftrekbare rente.

Renteaftrek en doorlopend krediet

Helaas is de betaalde rente van een doorlopend krediet nooit aftrekbaar. Hierop zijn geen uitzonderingen. Dit betekent dat geen enkele lening die onder de noemer doorlopend krediet valt, fiscaal- en financieel voordeel biedt.

Het alternatief: de persoonlijke lening

Wilt u een lening met aftrekbare rente? Dan biedt de persoonlijke lening mogelijkheden. De betaalde rente van de persoonlijke lening is namelijk in sommige gevallen wel aftrekbaar.

Sluit u een persoonlijke lening af om uw koopwoning te verbouwen of te verbeteren, dan kunt u de betaalde rente van uw inkomstenbelasting aftrekken. Om van renteaftrek te profiteren, moet u het geleende geldĀ  in uw koopwoning steken. Koopt u bijvoorbeeld een nieuwe keuken van uw lening, laat u een dakkapel plaatsen of investeert u in nieuwe kozijnen, dan biedt de persoonlijke lening u fiscaal voordeel. Koopt u nieuwe meubels voor uw huis, dan is de rente niet aftrekbaar. Dit wordt niet als een verbetering van uw koopwoning gezien.

Lenen tegen de laagste rente bij Ambtenarenlening

Werkt u in de publieke sector en wilt u uw doorlopend krediet oversluiten naar de fiscaal aantrekkelijkere persoonlijke lening of wilt u geld lenen tegen de laagste rente van Nederland, dan komt u in aanmerking voor een lening van Ambtenarenlening. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening