Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is het slim om een lening af te sluiten voor zonnepanelen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is het slim om een lening af te sluiten voor zonnepanelen?

In deze tijd is het aantrekkelijk om uw huis te verduurzamen. Het draagt bij aan een beter milieu en bovendien kunt u een hoop kosten besparen. Zowel nu als in de toekomst. Maar zonnepanelen zijn ook duur en dat geld heeft u niet direct op uw bankrekening staan. Een lening afsluiten is dan een goede oplossing.

Waar houd ik rekening mee als ik een lening afsluit?

Ook als u een lening afsluit voor een duurzaam doel, zoals de aankoop van zonnepanelen, moet deze lening aangevraagd en geaccepteerd worden. Dus bij de offerte-aanvraag levert u alle gevraagde informatie aan, zoals uw inkomensgegevens en een opgave van uw vaste lasten. Deze informatie is noodzakelijk voor de kredietverstrekker om een goed beeld te krijgen van de ruimte die u heeft om de lening maandelijks te kunnen aflossen.

Fiscale regels bij een lening voor zonnepanelen

Normaal gesproken valt de rente die u betaalt voor de lening voor zonnepanelen in box 1. U kunt deze rente dus fiscaal aftrekken omdat de zonnepanelen vallen onder woningverbetering. Maar let hierbij wel op dat het moet gaan om zonnepanelen die vast aan het huis bevestigd zijn. Heeft u mobiele zonnepanelen, bijvoorbeeld op uw balkon, die u ook naar een andere woning zou kunnen meenemen? Dan wordt dat niet beschouwd als zonnepanelen die bij de woning horen. Het moet bovendien gaan om zonnepanelen voor uw hoofdverblijf. Zitten de zonnepanelen niet vast aan het huis en is het huis geen hoofdwoning, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. In beide situaties valt de lening dan onder box 3 en kunt u het leenbedrag onder bepaalde voorwaarden op uw vermogen in mindering brengen.

Verduurzaam uw woning en financier dit met een lening

Wilt u geld lenen voor de financiering van zonnepanelen om uw hoofdwoning duurzamer te maken, dan vraagt u bij Ambtenarenlening eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Kies de maximale looptijd of pas de looptijd naar uw eigen wensen aan. Geef daarnaast aan dat u de lening aanvraagt voor verbetering van uw woning. U ontvangt van ons een offerte op basis van een zeer lage rente en u heeft na acceptatie het geld binnen enkele dagen op uw rekening staan.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening