Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is het slim om geld van mijn ouders te lenen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is het slim om geld van mijn ouders te lenen?

Als u extra geld nodig hebt voor een nieuwe auto of andere aankoop, kunt u een lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Na akkoord van de bank ontvangt u het geld op uw rekening en begint u met terugbetalen. Een andere mogelijkheid om aan geld te komen is geld lenen van familie of vrienden, bijvoorbeeld van uw ouders. U kiest dan voor een onderhandse lening. Of u kiest voor een lening bij uw ouders of toch liever alles regelt met een officiële partij, kunt u afwegen aan de hand van de voor- en nadelen.

Voordelen geld lenen van ouders

Als u geld leent van uw ouders kunt u samen afspraken maken over het bedrag dat u wilt lenen en binnen welke termijn u dit terugbetaalt. Ook bepaalt u samen hoeveel rente u betaalt. Wel is het belangrijk dat de rente marktconform is. De rente mag hier maximaal 25 procent onder of boven liggen. Spreekt u samen een lagere rente af dan beschouwt de Belastingdienst de lening als een schenking waarover u belasting bent verschuldigd.

Omdat u elkaar kent en vertrouwt, kunt u de lening vlot regelen. U hoeft immers niet allerlei zaken aan te tonen zoals de bank wel van u vraagt. Een ander voordeel is dat de lening niet wordt geregistreerd bij BKR. De lening brengt daardoor een eventuele hypotheekaanvraag of andere lening niet in gevaar.

Nadelen geld lenen van ouders

Geld lenen van uw ouders klinkt aantrekkelijk, maar heeft ook zeker nadelen. Waar het interessant klinkt dat BKR geen inzicht heeft in uw onderhandse lening, ligt tegelijk een gevaar op de loer. Al uw kredieten en leningen worden geregistreerd bij BKR. Bij de aanvraag van uw lening kan de bank bij BKR precies inzien welke financiële verplichtingen u al heeft lopen. Iedere lening maakt uw mogelijkheden voor een nieuwe lening kleiner, omdat u alle leningen moet kunnen terugbetalen en uw financiële situatie hiervoor toereikend moet zijn. Leent u geld van uw ouders of een ander familielid, dan is deze lening niet bekend. Gaat u andere leningen aan of sluit u een hypotheek af, dan blijft de schuld bij uw ouders ook staan. Alles bij elkaar kunnen de verplichtingen hierdoor aardig oplopen. In het ergste geval komt u in geldnood doordat uw verplichtingen hoger zijn dan uw inkomsten. Registratie bij BKR is er dus vooral ook voor uw eigen bestwil om te voorkomen dat u in de problemen komt.

Een ander nadeel van een lening van uw ouders kan een verandering in uw onderlinge relatie zijn. Kunt u de lening niet terugbetalen aan uw ouders dan kan dit de band met uw ouders beschadigen. Het kan dan ook prettiger zijn uw financiën buiten familie en vrienden om te regelen en aan te kloppen bij de officiële instanties die hiervoor in het leven zijn geroepen.

Voordelen lening via een kredietverstrekker

Kiest u voor een lening van een officiële kredietverstrekker, dan kan het weliswaar lastig zijn de bank inzicht te geven in uw financiële huishouding, maar tegelijkertijd geeft het ook vertrouwen dat u een verantwoorde lening aangaat. De bank mag u geen lening verstrekken die uw financiële situatie in gevaar brengt. Zo weet u zeker dat de lening u, op basis van uw huidige situatie, niet in problemen brengt. Omdat u een lening aangaat met een professionele partij waar u geen emotionele binding mee hebt, staat de lening volledig los van uw relatie met familie en vrienden en hoeft u uw financiële reilen en zeilen niet met hen te delen.

Leent u liever via een kredietverstrekker, dan loont het de moeite om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ambtenaren en semiambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. Als u een vrijblijvende offerte aanvraagt, weet u gelijk waar u aan toe bent.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening