Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is het slim om te lenen als ik spaargeld heb?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is het slim om te lenen als ik spaargeld heb?

Heeft u een spaarpotje en wilt u een aankoop doen die u eigenlijk ook direct zelf kunt financieren? Soms kan het voordelig zijn om toch een lening te sluiten. Wij leggen u uit hoe dat kan en waar u rekening mee moet houden.

Kunt u het geld missen?

Er zijn verschillende manieren waarop u geld beschikbaar kunt hebben om een grote aankoop te doen, zoals bijvoorbeeld een auto. U heeft gespaard of misschien heeft u onlangs een bedrag uit een nalatenschap gekregen. Dit zou kunnen betekenen dat u de auto zelf direct kunt betalen, zonder hiervoor een lening af te sluiten. Met de huidige zeer lage spaarrente, levert uw spaargeld niks op en wordt het door inflatie juist minder waard. Dit kan een reden zijn om uw spaargeld te gebruiken voor de aankoop in plaats van hiervoor een lening af te sluiten. Tegelijkertijd is het ook verstandig om een spaarpot achter de hand te hebben voor onverwachte uitgaven. Weeg dus goed af of u uw spaargeld inderdaad kunt missen.

Een fiscale afweging

Fiscaal gezien kan een lening aantrekkelijk zijn. Koopt u een auto of een ander consumptiegoed met het bedrag dat u leent, dan kunt u dit leenbedrag in box 3 in mindering brengen op uw vermogen. U moet hiervoor wel een totaal aan openstaande leningen hebben dat boven de fiscale norm komt. Die norm wordt jaarlijks vastgesteld. Maakt u hier gebruik van, dan neemt uw fiscaal vermogen af, waardoor u minder belasting hoeft te betalen in box 3.

Heeft u plannen met uw woning, zoals een nieuwe keuken of badkamer, ook dan kan een lening aantrekkelijk zijn. Leent u namelijk geld voor woningverbetering, dan kunt u de rente van uw lening bij uw belastingaangifte aftrekken in box 1.

Kiest u voor een lening, dan behoudt u uw spaargeld voor financiƫle tegenvallers. Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd kosteloos extra mag aflossen als u bijvoorbeeld spaargeld over heeft. U bepaalt dus zelf hoe lang u aan de lening vastzit en houdt grip op de kosten door extra aflossen.

Een aanvullende lening

Het is natuurlijk ook mogelijk dat het spaargeld dat u heeft niet toereikend is om de aankoop die u in gedachten heeft volledig te financieren. Dus ook als het fiscaal aantrekkelijk is om uw spaargeld te gebruiken, kan het zijn dat u hiernaast een aanvullende lening wilt sluiten. Of u besteedt uw spaargeld voor een deel en vult de rest van het benodigde bedrag aan met de lening. In dat geval vraagt u een offerte aan voor dat deel dat u met de lening wilt financieren.

De beste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar of semiambtenaar en wilt u weten wat uw leenmogelijkheden zijn en wat u dit kost? Vraag online een vrijblijvende offerte aan bij Ambtenarenlening en ontvang een voorstel met een maandbedrag tegen de meest voordelige rente. Op deze manier heeft u een goed beeld van het financiƫle plaatje en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening