Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is mijn private leaseauto fiscaal aftrekbaar?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is mijn private leaseauto fiscaal aftrekbaar?

Als u als particulier over een private leaseauto beschikt, betaalt u een vast maandelijks leasebedrag. In dit bedrag zijn alle kosten van de leaseauto inbegrepen, zoals de kosten voor de verzekering, de motorrijtuigenbelasting, het onderhoud en de afschrijvingskosten. Ook eventuele reparatiekosten zijn in de maandelijkse kosten verwerkt. Alleen de brandstofkosten en een eigen risico bij eventuele schade, komen voor uw eigen rekening.

Leasekosten niet aftrekbaar

U kunt de maandelijkse leasetermijnen niet aftrekken voor de inkomstenbelasting. U leaset de auto immers als particulier met alle kosten die daaraan verbonden zijn. Een voordeel van particulier leasen, is echter dat er ook geen sprake is van een fiscale bijtelling, zoals bij een auto die u via uw werkgever leaset. U betaalt dan inkomstenbelasting over uw privé gereden kilometers.

Voordeel zzp’er

Heeft u naast uw baan een eigen bedrijf? Dan kunt u de kosten van de met uw private leaseauto zakelijk gereden kilometers, als aftrekbare kosten in uw aangifte inkomstenbelasting verwerken.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening