Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Is private lease geschikt voor mij?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Is private lease geschikt voor mij?

Steeds meer mensen kiezen voor private lease in plaats van een auto te kopen. Private lease kan dan ook erg aantrekkelijk zijn als u graag in een nieuwe auto rijdt, maar hier niet de middelen voor heeft.

Bij private lease betaalt u een vast bedrag per maand voor onderhoud, reparaties, verzekeringen, belasting en afschrijving. Daarvoor rijdt u in een nieuwe auto en heeft u zekerheid over uw financiƫle verplichtingen. Naast de leaseprijs betaalt u alleen zelf nog de brandstof en eventuele parkeerkosten en boetes.

Om te weten of private lease wat voor u is, is het belangrijk na te gaan of u de kosten maandelijks kunt blijven betalen. De leasemaatschappij voert onder andere een BKR-toetsing uit om na te gaan welke financiƫle verplichtingen u heeft en of er ruimte is voor een private leasecontract. Het is belangrijk te weten dat uw private leasecontract ook bij BKR wordt geregistreerd voor 65 procent van de totale leaseprijs. Dit heeft invloed op eventuele leningen of hypotheken die u in de toekomst af wilt sluiten. Wilt u graag een nieuwe woning kopen, dan kan het verstandig zijn om de private lease uit te stellen om uw hypotheek niet in gevaar te brengen. Ook moet u zichzelf afvragen of u de leaseprijs gedurende de looptijd van het contract kunt blijven betalen. Een echtscheiding of ontslag kunnen het u flink lastig maken. Wilt u eerder van het leasecontract af dan betaalt u vaak 35 tot 50 procent van de resterende kosten.

Kopen versus leasen

Wanneer u een auto koopt, rekent u de auto in een keer af en regelt en betaalt u zelf alle kosten aan de auto. Dit kan soms flink in de papieren lopen, maar de auto is wel uw eigendom. Heeft u het geld voor de auto niet direct beschikbaar dan kunt u er ook een lening voor afsluiten. Ook dit kost geld. Het is dan de vraag wat voordeliger is, private lease of een lening. U kunt hiervoor de kosten en voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Goed om te weten: als ambtenaar kunt u tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. Zo kunt u uw koopauto voordelig financieren.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening