Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan de maandelijkse leaseprijs veranderen tijdens de leaseperiode?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan de maandelijkse leaseprijs veranderen tijdens de leaseperiode?

Bij het leasen van een auto, weegt u waarschijnlijk nauwkeurig af voor welke maatschappij u kiest. Uw uiteindelijke keuze kan gebaseerd zijn op de maandelijkse prijs, de aantrekkelijke voorwaarden of het model van de auto. Het kan dan vervelend zijn als de leasetermijn na het ondertekenen van het contract ineens verandert. Mag dit en wat zijn de voorwaarden hiervan?

Verhoging voor ondertekening van het leasecontract

U heeft een mooie auto gevonden met aantrekkelijke voorwaarden en ondertekent binnenkort het leasecontract. Bij het tekenen blijkt de prijs ineens hoger te zijn. Dit mag zolang het te maken heeft met een verhoogde motorrijtuigenbelasting of cataloguswaarde. Is de auto die u gaat leasen ineens duurder geworden in de aanschaf, dan mag dit worden doorberekend in de maandelijkse prijs. U heeft na het ondertekenen van het contract nog 14 dagen de tijd om het contract alsnog te ontbinden wegens de prijsverhoging.

Prijsverhoging na ondertekening

U krijgt uw maandelijkse factuur van de leasemaatschappij, maar de prijs is ineens hoger. Mag dit? De leasemaatschappij mag de leaseprijs onder een enkele voorwaarde verhogen. Dit is van toepassing bij verhoging van de belastingen, zoals de motorrijtuigenbelasting, btw of assurantiebelasting. Binnen drie maanden na ingang van het leasecontract mag de prijs nog verhoogd worden. Daarna mag de prijs niet meer eenzijdig verhoogd worden. Uiteraard kan de prijs wel hoger zijn wanneer u meer dan het aantal afgesproken kilometers gereden heeft in die periode. Als u over een langere periode meer kilometers maakt, mag de leasemaatschappij deze meerkilometers als voorschot bij de leaseprijs rekenen. Bekijk daarom goed hoeveel u maandelijks rijdt en wat de gevolgen zijn als u meer kilometers maakt dan afgesproken. Het kan dan voordeliger zijn om het aantal kilometers in het contract aan te laten passen.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening