Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan de rente op mijn lening omlaag?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan de rente op mijn lening omlaag?

De rente die u op een lening betaalt wordt grotendeels bepaald door uw persoonlijke situatie. Hoe gunstiger de bank uw situatie beoordeelt, hoe lager de rente die u moet betalen. Dat heeft te maken met het risico dat de bank loopt. Schat de bank het risico wat hoger in, dan staat daar ook wat hogere rente tegenover.

Wilt u een nieuwe lening afsluiten of een bestaande lening oversluiten, dan beoordeelt de bank uw gegevens opnieuw. Zijn er dingen in uw situatie gewijzigd, heeft u bijvoorbeeld een hoger salaris gekregen of bent u gaan samenwonen, dan kan dat leiden tot een lagere rente.

Vast of variabel?

Wat de rente op uw lening doet, hangt ook af van het soort lening. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Zolang de lening loopt, betaalt u dezelfde rente. Gaat de rente omhoog, dan heeft dat voor uw lening geen gevolgen. Anderzijds biedt een renteverlaging u geen voordeel. U kunt pas van een lagere rente profiteren als u uw lening oversluit naar een goedkopere lening. Het oversluiten van een persoonlijke lening mag altijd en is kosteloos.

Heeft u een doorlopend krediet, dan betaalt u rente over de bedragen die u uit uw krediet opneemt. Hoeveel dat is, hangt af van de rente op dat moment. Deze rente staat dus niet vast en kan omlaag maar ook omhoog.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Bent u ambtenaar en wilt u minder betalen, dan is de kans groot dat u uw lening kunt oversluiten naar een goedkopere Ambtenarenlening. Oversluiten mag altijd en kost u niets. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening