Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik als particulier een auto leasen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik als particulier een auto leasen?

Bij het leasen van een auto denken mensen vaak aan bedrijven of zzp’ers. Maar u kunt ook als particulier een auto leasen. Dit heet private lease en is erg in opkomst. U leaset dan een auto voor uw eigen gebruik. Bent u toevallig ook zzp’er? Dan kunt u zakelijke kilometers gewoon afschrijven met 0,19 cent per kilometer.

Voordelen private lease

Een groot voordeel van privé of private lease ten opzichte van een auto van de zaak, is dat u niet extra betaalt voor eigen kilometers. Wanneer u zakelijk leaset betaalt u voor elke privé kilometer extra kosten. Nu is dit niet het geval, omdat de auto al privé wordt geleased. Kilometers die u zakelijk rijdt kunt u aftrekken van de belasting, mits het voor een eigen onderneming is. Omdat u de auto leaset als particulier hoeft u de auto ook niet in te leveren wanneer u van werkgever verandert.

Daarnaast heeft private lease voordelen ten opzichte van een eigen auto. Zo rijdt u altijd een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. Alleen de brandstof en eventuele boetes betaalt u nog zelf. Onverwachte reparatiekosten en kosten voor onderhoud zijn in het maandelijks maandbedrag verwerkt. U heeft dus nooit een onverwachte grote kostenpost. Vallen de reparatiekosten hoger uit dan door de leasemaatschappij in het leasebedrag ingeschat, dan is dat het risico voor de leasemaatschappij.

Wel moet u er bij private lease rekening mee houden dat uw leasecontract ook wordt geregistreerd bij BKR. Dit kan invloed hebben op een eventuele lening of hypotheek die u in de toekomst af wilt sluiten.

Liever een auto in eigendom?

Naast voordelen heeft private lease ook nadelen. Wegen die voor u zwaarder en kiest u liever voor een auto in eigendom? U kunt de aanschaf van een auto financieren met een lening. Bent u ambtenaar of werkt uw partner in de publieke sector, dan sluit u bij Ambtenarenlening een lening af tegen de laagste rente van Nederland.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening