Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik bij Ambtenarenlening lenen als ik met pensioen ben?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik bij Ambtenarenlening lenen als ik met pensioen ben?

Of u een lening kunt afsluiten bij Ambtenarenlening, hangt af van verschillende factoren. Uw inkomen en leeftijd spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de mogelijkheden. Ook als u met pensioen bent, kunt u bij Ambtenarenlening een lening afsluiten. Ambtenarenlening bekijkt graag wat in uw situatie mogelijk is.

Pensioeninkomen

Bent u al met pensioen dan bestaat uw inkomen uit AOW en het pensioen van uw werkgever. Dit is voor de bank een stabiel inkomen waarmee een lening prima mogelijk kan zijn. Omdat uw inkomen de komende jaren gelijk blijft, loopt de kredietverstrekker hiermee weinig risico. Ook mag u andere pensioenaanvullingen zoals een lijfrente laten meenemen in de berekening van uw maximale lening.

Leeftijdsgrens

Wat lenen met pensioen wel lastiger maakt, is uw leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe groter het risico voor de bank. Ook moet de lening in een kortere tijd terugbetaald worden, wat uw maandelijkse lasten behoorlijk kan verhogen. Veel banken hanteren dan ook een leeftijdsgrens voor het verstrekken van een lening. Deze verschilt per bank, maar ligt vaak rond de 70 jaar. Bent u ouder dan de maximale leeftijd die de kredietverstrekker hanteert, dan is een lening bij die kredietverstrekker niet mogelijk.

Met pensioen en geld lenen bij Ambtenarenlening

U kunt bij Ambtenarenlening leningen afsluiten bij diverse kredietverstrekkers. Daardoor zit u niet aan een bepaalde kredietverstrekker vast. De leeftijdsgrens ligt bij de ene bank hoger dan bij de andere. Bent u met pensioen en wilt u een Ambtenarenlening afsluiten, dan bekijkt Ambtenarenlening vrijblijvend uw mogelijkheden.

Invloed op uw lening als u nog niet met pensioen bent

Ook als u nog niet met pensioen bent, kan uw pensioen van invloed zijn op uw leenmogelijkheden. Dat komt doordat kredietverstrekkers bij kredietaanvragen vanaf tien jaar voor uw pensioendatum al rekening houden met uw pensioeninkomen. Dat betekent niet dat u geen lening kunt afsluiten, maar wel dat uw pensioeninkomen bepaalt hoeveel u kunt lenen. Bent u nu 57 jaar oud en vraagt u een lening aan? Dan houdt de kredietverstrekker al wel rekening met uw pensioeninkomen. Dit betekent dat u minder geld kunt lenen, terwijl u pas over tien jaar met pensioen gaat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Weten wat uw mogelijkheden zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Ambtenarenlening.

 

 

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening