Let op! Geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Om gratis een offerte te ontvangen, klik hier.

Kan ik boetevrij aflossen bij DEFAM?

Extra aflossen op uw DEFAM lening mag altijd, ongeacht het bedrag en kost u niets. Zo bent u sneller van uw lening af. Wel is het verstandig om na te gaan of u het geld waarmee u een extra aflossing wilt doen, ook echt kunt missen.

Extra aflossen zonder boete

U kunt altijd boetevrij aflossen op uw DEFAM lening. Dit geldt zowel voor een persoonlijke lening als een doorlopend krediet. Er geldt geen limiet voor het boetevrij aflossen. U kunt dus 100 euro extra aflossen, maar ook de hele lening in een keer terugbetalen.

Is extra aflossen verstandig?

Heeft u geld over dat u kunt missen, dan is extra aflossen op uw DEFAM lening zeker interessant. Denkt u het geld op niet al te lange termijn toch weer nodig te hebben, dan kunt u wellicht beter wachten met extra aflossen. Zorg dat u altijd een buffer houdt voor onverwachte kosten. Wilt u later weer een nieuwe lening afsluiten, dan bekijkt DEFAM opnieuw uw situatie. Is deze veranderd en minder gunstig geworden, dan kan een nieuwe lening lastiger worden. Bedenk daarom goed wat u gaat doen.

Extra aflossen bij DEFAM

Om extra af te lossen op uw DEFAM lening, volgt u onderstaande stappen.

Stap 1: log in op MijnDEFAM.
Stap 2: klik op ‘Aflossen’ en vervolgens op ‘Extra aflossen’.
Stap 3: bepaal welk bedrag u extra wilt aflossen op uw lening. Dit bedrag kunt u met iDEAL betalen.

Kosteloos oversluiten

Wilt u de lening nog niet volledig aflossen, dan kunt u er ook voor kiezen uw lening over te sluiten naar een lening met een lagere rente. Zo betaalt u als ambtenaar of semiambtenaar de laagste rente bij Ambtenarenlening. Met een vrijblijvende offerte weet u gelijk waar u aan toe bent.