Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik boetevrij aflossen bij Santander?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik boetevrij aflossen bij Santander?

U heeft een persoonlijke lening bij Santander en wilt hier extra op aflossen of de lening in zijn geheel aflossen voor het einde van de looptijd. Uw Santander lening eerder aflossen kan en mag, maar Santander berekent hiervoor wel een boete. Hiermee is Santander echter een uitzondering, aangezien u uw persoonlijke lening bij vrijwel alle banken boetevrij kunt aflossen. Hoeveel u aan Santander moet betalen hangt af van de nog resterende looptijd van uw lening. Hoe korter de lening nog loopt, hoe minder u betaalt.

Aflossen met boete

Uw lening vroegtijdig aflossen kan gunstig zijn omdat u hiermee de looptijd van de lening verkort en daarmee bespaart op de kosten die u aan rente betaalt. Daardoor loopt Santander echter rente mis. Santander hanteert daarom een boeterente als u uw lening eerder wilt terugbetalen. De hoogte van de boete hangt af van het moment waarop u aflost. Loopt uw lening nog één jaar of minder dan betaalt u 0,5 procent rente over het bedrag dat u eerder aflost. Loopt de lening nog langer dan een jaar, dan betaalt u 1 procent.

Waarom extra aflossen?

U kunt extra aflossen omdat u een financiële meevaller heeft ontvangen en een deel hiervan wilt gebruiken voor het terugbetalen van uw lening. Hiermee verkort u de looptijd van de lening waardoor u minder rente betaalt. Een andere reden om uw lening eerder af te lossen kan een lagere rente op een andere lening zijn. Vooral bij leningen die al een flink aantal jaren lopen, kan de rente hoger zijn dan de actuele rente. Kunt u goedkoper lenen, dan sluit u de lening over en wordt uw oude lening afgelost met de nieuwe lening.

Wel of niet eerder aflossen?

Maak voor u er voor kiest uw Santander wel of niet eerder af te lossen een berekening wat het aflossen u kost en wat u ermee bespaart. Weegt de besparing aan rente op tegen de boete van de bank, dan kan eerder aflossen toch verstandig zijn. Betaalt u juist meer boete dan wat u nog aan rente zou betalen wanneer u wacht tot het einde van de looptijd, dan is het laten doorlopen van de lening waarschijnlijk verstandiger. Een andere afweging die mee kan spelen om toch eerder af te lossen ondanks de boeterente kan een lagere rente zijn. Kunt u de lening oversluiten naar een lening met een lagere rente, dan kan deze besparing opwegen tegen de boete voor vervroegd aflossen. Maak ook in dit geval eerst de afweging voor u een beslissing neemt.

Kosteloos oversluiten naar Ambtenarenlening

Als ambtenaar of semiambtenaar kunt u bij Ambtenarenlening altijd boetevrij aflossen en uw bestaande lening kosteloos oversluiten naar Ambtenarenlening. Heeft u een Santander lening, dan dient u rekening te houden met een boete. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan, dan bekijken wij direct of oversluiten voordeliger voor u is dan uw lening door te laten lopen.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening