Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik de maandtermijn van mijn lening verlagen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik de maandtermijn van mijn lening verlagen?

Het maakt niet uit wanneer u een lening afgesloten heeft. Er zijn altijd dezelfde factoren van invloed op het uiteindelijke bedrag dat u leent. Na een aantal jaren kunt u er behoefte aan hebben om uw maandbedrag te verlagen. U leest hier op welke manier u dat kunt doen.

Hoe wordt het maandbedrag van de lening vastgesteld?

Bij een lening zijn er eigenlijk drie factoren van invloed op de hoogte van het maandbedrag dat u uiteindelijk betaalt. Dat is de hoogte van het leenbedrag, de looptijd die u kiest en het rentepercentage dat aan deze onderdelen gekoppeld is. De looptijd van een lening varieert van een jaar tot vijftien jaar. Als u een aantal jaar geleden een lening heeft gesloten, kan er inmiddels dus heel wat veranderd zijn. Niet alleen in uw eigen financiƫle siutatie, maar ook op het gebied van de rente. Heeft u in het verleden de lening tegen een relatief hoge rente gesloten, dan kan het interessant zijn om te kijken of u het maandebedrag nu kunt verlagen, op basis van een lagere rente.

Heeft vervroegd aflossen invloed op het maandbedrag?

Bij een persoonlijke lening is het toegestaan om boetevrij vervroegd af te lossen. Dan heeft u misschien het idee dat u daarmee ook uw maandbedrag verlaagd. Maar dat is niet het geval. Heeft u financieel de ruimte om een groter bedrag ineens af te betalen waarbij u dus het leenbedrag direct naar beneden brengt? Dan wordt de restschuld van de lening lager. Maar het maandbedrag blijft gelijk. De looptijd wordt echter wel korter. Het rentebedrag dat u afdraagt voor het geleende bedrag wordt namelijk lager, zodat u de rest van de lening sneller kunt aflossen.

Wat kan ik wel doen om mijn maandbedrag te verlagen?

Wilt u profiteren van de lagere rente dan is de oplossing om de bestaande lening over te sluiten. U sluit dan uiteraard de nieuwe lening af waarbij de restschuld van de bestaande lening het uitgangspunt is. Dit kan al tot een hele andere berekening leiden. Ook kiest u een nieuwe looptijd. Waar u voorheen voor tien of vijftien jaar had gekozen, kunt u nu beslissen om een lening voor een periode van vijf jaar aan te gaan. Zowel de hoogte van het bedrag als de kortere looptijd hebben invloed op de hoogte van uw maandbedrag. Tel daar ook de actuele rente bij op en de kans is groot dat u met het oversluiten van een lening per saldo een lager maandbedrag gaat betalen.

Waar moet ik aan denken bij het oversluiten van een lening?

Ook als u al een bestaande lening heeft die u wilt oversluiten, wordt de aanvraag beschouwd als een nieuwe lening. Dat betekent dat u voor het opvragen van de offerte en het daadwerkelijk oversluiten, al uw gegevens moet aanleveren. De kredietverstrekker wil de aanvraag graag op de juiste manier kunnen beoordelen en vraagt daarom niet alleen een kopie van een recente salarisstrook op, maar ook een afschrift van een actueel bankafschrift en een kopie van uw identiteitsbewijs. Met de informatie die hieruit blijkt, wordt bekenent of u inderdaad de aangevraagde lening kunt betalen. Zelfs als het nieuwe maandbedrag lager is dan dat van de huidige lening, is dat natuurlijk nog steeds van belang.

Informeer naar de mogelijkheden van oversluiten

Bij Ambtenarenlening vraagt u gemakkelijk online een offerte op om uw bestaande lening over te sluiten tegen een lagere rente en een kortere looptijd. Vul uw gegevens in en lever daarbij alle gevraagde informatie aan. U krijgt van ons zo snel mogelijk een voorstel met een lage rente.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening