Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik de private leaseauto kopen aan het einde van het leasecontract?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik de private leaseauto kopen aan het einde van het leasecontract?

Aan het einde van uw leasecontract kan de leasemaatschappij u een aanbieding doen om de auto te kopen. U kunt de auto dan overnemen tegen de restwaarde. Dat is de nieuwprijs min de afschrijvingen.

Wilt u hier gebruik van maken, overleg dan goed met de leasemaatschappij wat er komt kijken bij de koop van uw leaseauto. Welke zaken kunt u met de auto overnemen, hoe betaalt u, hoe stelt u de auto op uw naam, waar en wanneer wordt de auto beoordeeld voordat u deze koopt? Allemaal vragen om goed af te stemmen.

Alternatief: financial lease

Als u vooraf al overweegt om de auto te willen kopen, maar u er niet direct de middelen voor heeft, kunt u ook kiezen voor financial lease. U koopt de auto dan van de leasemaatschappij en betaalt deze gedurende het leasecontract in termijnen terug. Aan het einde van het leasecontract bent u dan eigenaar van de auto geworden.

Omwisselen tegen nieuwe leaseauto

Wellicht kiest u aan het einde van het leasecontract voor een nieuwe leaseauto. Spreek ook dan af hoe het omwisselen werkt. Voordat de nieuwe leaseauto beschikbaar is, moet u misschien nog een tijd overbruggen. Vraag de leasemaatschappij wat zij hierin kan betekenen.

De aankoop financieren?

Heeft u besloten de leaseauto te willen kopen, maar is de aanschafprijs te hoog voor wat u kunt betalen? Dan kan een lening een goede oplossing bieden. Als ambtenaar of semiambtenaar sluit u deze tegen de laagste rente van Nederland af bij Ambtenarenlening.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening