Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening

Om gratis een offerte van Ambtenarenlening aan te vragen, klik hier.

Kan ik de private leaseauto kopen aan het einde van het leasecontract?

Aan het einde van uw leasecontract kan de leasemaatschappij u een aanbieding doen om de auto te kopen. U kunt de auto dan overnemen tegen de restwaarde. Dat is de nieuwprijs min de afschrijvingen.

Wilt u hier gebruik van maken, overleg dan goed met de leasemaatschappij wat er komt kijken bij de koop van uw leaseauto. Welke zaken kunt u met de auto overnemen, hoe betaalt u, hoe stelt u de auto op uw naam, waar en wanneer wordt de auto beoordeeld voordat u deze koopt? Allemaal vragen om goed af te stemmen.

Alternatief: financial lease

Als u vooraf al overweegt om de auto te willen kopen, maar u er niet direct de middelen voor heeft, kunt u ook kiezen voor financial lease. U koopt de auto dan van de leasemaatschappij en betaalt deze gedurende het leasecontract in termijnen terug. Aan het einde van het leasecontract bent u dan eigenaar van de auto geworden.

Omwisselen tegen nieuwe leaseauto

Wellicht kiest u aan het einde van het leasecontract voor een nieuwe leaseauto. Spreek ook dan af hoe het omwisselen werkt. Voordat de nieuwe leaseauto beschikbaar is, moet u misschien nog een tijd overbruggen. Vraag de leasemaatschappij wat zij hierin kan betekenen.

De aankoop financieren?

Heeft u besloten de leaseauto te willen kopen, maar is de aanschafprijs te hoog voor wat u kunt betalen? Dan kan een lening een goede oplossing bieden. Als ambtenaar of semiambtenaar sluit u deze tegen de laagste rente van Nederland af bij Ambtenarenlening.