Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik een BKR-registratie laten verwijderen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik een BKR-registratie laten verwijderen?

Als u een lening afsluit, een product op afbetaling koopt of een telefoonabonnement met telefoon neemt, wordt dit geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). De kredietverstrekker, winkel of telefoonprovider is verantwoordelijk voor het doorgeven van de kredietgegevens aan BKR. Zij zijn ook de partij die uw gegeven kunnen laten aanpassen of verwijderen.

Uw registratie bij BKR

Zolang u netjes aan uw verplichtingen voldoet, heeft een registratie bij BKR geen negatieve gevolgen en werkt het juist in uw voordeel. Maar soms kan een BKR-registratie u ook in de weg zitten, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe lening wilt afsluiten. De reden dat kredieten bij BKR worden geregistreerd is dat u niet te veel verplichtingen aangaat en te ver in de schulden komt. Zodra u dus een nieuw krediet aan wilt gaan, moet de kredietverstrekker uw gegevens bij BKR checken. Blijkt dat u al aan uw maximale schuld zit of heeft u een negatieve BKR-registratie, dan zit een nieuwe lening er niet in.

Uw BKR-registratie laten aanpassen

Een BKR-registratie kan echter ook onterecht zijn of niet meer van toepassing. Dan wilt u de registratie graag laten aanpassen of verwijderen. Hiervoor neemt u contact op met de kredietaanbieder die de registratie aan BKR heeft doorgegeven. Is de kredietverstrekker het met u eens, dan kan deze een wijziging doorgeven aan BKR. Zodra BKR deze opdracht heeft ontvangen, duurt het één werkdag voor BKR uw gegevens heeft aangepast.

Komt u er met de kredietverstrekker niet uit, omdat deze uw verzoek tot wijziging of verwijdering niet terecht vindt, dan kunt u een beroep doen op het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Zij kunnen tussen de kredietverstrekker en u bemiddelen.

Uw registratie nog 5 jaar zichtbaar

Hoewel u uw registratie kunt laten aanpassen of verwijderen, moet u er wel rekening mee houden dat een BKR-registratie nog 5 jaar zichtbaar blijft nadat de lening is afgelost of de reden van de negatieve registratie is opgeheven. Bij een negatieve registratie zullen kredietverstrekkers gedurende die 5 jaar nog steeds extra kritisch naar uw leningaanvraag kijken. De kans dat u opnieuw in de problemen komt, is bij een eerdere negatieve ervaring namelijk groter.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening