Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik een extra lening afsluiten naast een hypotheek?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik een extra lening afsluiten naast een hypotheek?

Wilt u uw koopwoning gaan verbouwen of heeft u een andere grote aankoop op het oog, dan kunt u uw plannen realiseren met een persoonlijke lening. Een lopende hypotheek hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Een koopwoning en registratie van uw hypotheek bij Bureau Krediet Registratie (BKR) kunnen zelfs in uw voordeel werken.

Het voordeel van een koopwoning voor uw lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening, beoordelen kredietverstrekkers uw leningaanvraag niet alleen aan de hand van uw inkomen en dienstverband, maar bepaalt ook uw woonsituatie uw leenmogelijkheden. Woont u in een koophuis, dan scoort dat bij kredietverstrekkers hoger dan wanneer u een woning huurt. Niet omdat ze woningeigenaren aardiger vinden, maar omdat in de praktijk blijkt dat woningbezitters beter van betalen zijn. Dat betekent dat zij voor de bank een betrouwbaarder klant zijn in het terugbetalen van hun lening dan bewoners van een huurhuis. Dat belonen kredietverleners met een lagere rente voor huiseigenaren. Het bezit van een eigen woning vergroot dus uw kansen op een persoonlijke lening ook al heeft u daarop nog een hypotheek lopen.

Het voordeel van een hypotheek op uw lening

Alle kredieten van meer dan 250 euro met een looptijd van meer dan een maand moeten worden geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo kunnen kredietverstrekkers zien wat er aan kredieten op uw naam geregistreerd staat en of u deze netjes op tijd betaalt of dat er een achterstand is (geweest). Zo wordt voorkomen dat u meer leent dan verantwoord is en bij een nieuwe lening (opnieuw) in de problemen komt. Betaalt u netjes de maandbedragen, dan is een registratie bij BKR juist positief. Dit geeft de kredietverlener een beter beeld van u als klant en vertrouwen dat u de nieuwe lening ook netjes terugbetaalt. Deze zogenaamde ‘leenervaring’ is voor sommige kredietverstrekkers zelfs voorwaarde om een lening te kunnen verstrekken. Zij wijzen uw leenaanvraag af als u niet bekend bent bij BKR. Zo werkt een hypotheek in uw voordeel als u een extra lening wilt afsluiten.

Lenen met een hypotheek tegen de laagste rente

Bent u ook woningeigenaar met een hypotheek en werkzaam als ambtenaar of semiambtenaar? Dan leent u bij Ambtenarenlening tegen de laagste rente. Wij maken graag een vrijblijvende offerte met uw mogelijkheden.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening