Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik een lening afsluiten met ABP pensioen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik een lening afsluiten met ABP pensioen?

Als ambtenaar bouwt u pensioen op bij ABP. Heeft u extra geld nodig naast uw salaris of ABP pensioen, dan is een lening van Ambtenarenlening voor u een aantrekkelijke optie. Ambtenaren kunnen namelijk tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening. Ook als u al ABP pensioen ontvangt. Een lening afsluiten met een ABP pensioen is dan ook zeker mogelijk.

Ook pensioen biedt mogelijkheden

Een belangrijke factor voor het bepalen van uw mogelijkheden voor een lening is uw inkomen. Bent u nog werkzaam, dan kijkt de bank naar uw huidige salaris. Bent u al met pensioen of ontvangt u een uitkering, dan is uw pensioen of uitkering de inkomstenbron die bepaalt of en hoeveel u kunt lenen. Ook uw pensioen telt dus gewoon mee voor de bank. Wat uw mogelijkheden zijn voor een lening als u een ABP pensioen heeft, is afhankelijk van meer dan alleen wat er maandelijks binnenkomt op uw bankrekening.

Kunt u de lening terugbetalen?

Omdat u een lening afsluit voor een bepaalde looptijd, moet u de lening gedurende de looptijd terug kunnen betalen. Bent u nu nog werkzaam, maar gaat u met een paar jaar met pensioen, dan is uw pensioen nu al van belang voor uw leningaanvraag. Uw pensioeninkomen zal vaak lager liggen dan uw salaris, maar moet wel voldoende zijn om de lening terug te kunnen betalen. Banken houden vaak vanaf zo’n 10 jaar voor uw pensioenleeftijd al rekening met uw pensioeninkomen. Uw leeftijd is daarom ook bepalend voor uw leenmogelijkheden.

Bent u nog niet te oud voor het afsluiten van een lening?

Niet alleen gaan banken vanaf een bepaalde leeftijd uit van uw pensioeninkomen, ook  verstrekken ze leningen tot een bepaalde leeftijd zodat u de lening op tijd kunt terugbetalen. Op hogere leeftijd kan een lening daardoor lastiger worden. De meeste banken gaan voor het afsluiten van een lening uit van een maximale leeftijd van 70 tot 75 jaar. Een lening afsluiten op latere leeftijd, betekent ook dat u de lening sneller moet terugbetalen. Uw maandlasten zullen daardoor wat hoger liggen.

Uw lening bij Ambtenarenlening met ABP pensioen

Zoals het als ambtenaar vanzelfsprekend is dat u pensioen opbouwt bij en ontvangt van ABP, zo is Ambtenarenlening het adres voor (gepensioneerde) ambtenaren die willen lenen tegen de laagst mogelijke rente. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien wat uw mogelijkheden zijn.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening