Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik een lening krijgen?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik een lening krijgen?

Als u wilt weten wat uw leenmogelijkheden zijn, kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers. Zij beoordelen uw situatie aan de hand van onder andere uw inkomen, dienstverband, woonsituatie en gezinssamenstelling. Banken hanteren hun eigen criteria voor het verstrekken van een lening, maar hebben zich ook te houden aan de richtlijnen van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Als u een lening afsluit, moet er onder aan de streep voldoende geld overblijven om van te leven. Banken mogen u nooit meer geld verstrekken dan financieel verantwoord is. Door het strenge toezicht van de AFM loopt u geen onnodig risico.

Uw inkomen en dienstverband

Werkt u al jaren bij dezelfde werkgever en heeft u een stabiel inkomen dat maandelijks op uw rekening wordt gestort, dan is de kans groot dat u een lening kunt afsluiten, mits het inkomen voldoende is om de maandelijkse kosten van de lening van te kunnen betalen. Met een vast dienstverband is het risico voor de bank dat u uw rekening niet kunt terug betalen aanzienlijk kleiner dan wanneer u een tijdelijke baan heeft waarvan het contract mogelijk niet verlengd wordt. Is uw inkomen maandelijks gelijk of schommelt het erg? De bank wil een stuk stabiliteit bij het verstrekken van een lening.

Uw woning

Een koopwoning pakt voor het aangaan van een lening gunstiger uit dan een huurwoning. Ook dit geeft de bank meer stabiliteit en vertrouwen bij het aanbieden van een lening.

Uw gezinssituatie

Bent u alleenstaand of woont u samen. Heeft u thuiswonende kinderen? Ook deze vragen zijn van invloed op uw mogelijkheden voor een lening. Zo kunt u als alleenstaande vaak meer lenen dan een gezin met kinderen. De bank houdt namelijk een fictief bedrag aan voor uw maandelijkse kosten voor boodschappen en dergelijke. Dit bedrag ligt voor een gezin logischerwijs hoger voor een gezin dan een alleenstaande, waardoor er minder over blijft om een lening van te kunnen betalen.

Wel of geen lening

Of u wel of geen lening kunt krijgen, is dus afhankelijk van meerdere factoren. Zijn de bovenstaande criteria gunstig voor u, dan maakt u een goede kans dat u een lening kunt krijgen. Twijfelt u aan uw eigen situatie, dan loont het altijd de moeite om contact op te nemen met een of meer kredietverstrekkers om uw mogelijkheden na te gaan.

Laagste rente bij Ambtenarenlening

Werkt u bij de overheid, in het onderwijs of de zorg of is uw partner werkzaam in de publieke sector, dan sluit u een persoonlijke lening tegen de laagste rente af bij Ambtenarenlening. Ook voor zzp’ers en dga’s zijn er mogelijkheden. Ambtenarenlening werkt samen met diverse banken. Wij bekijken voor u welke lening voor u het aantrekkelijkst is. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

 

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening