Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als DGA?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als DGA?

Waarschijnlijk heeft u als directeur-grootaandeelhouder uw ondernemingsplannen gefinancierd met een zakelijke lening bij de bank. Naast uw zakelijke financieringsbehoefte kunt u ook geld willen lenen voor persoonlijke of consumptieve doeleinden. Daarvoor is een persoonlijke lening zeer geschikt. Ook voor zelfstandig ondernemers zoals dga’s zijn er steeds meer mogelijkheden voor het afsluiten van een consumptief krediet.

Een persoonlijke lening afsluiten als DGA*

Nederland telt meer dan 200.000 directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Ook als dga kunt u geld lenen voor privé doeleinden. De bank beoordeelt hiervoor uw situatie als ondernemer zoals dat ook bij particulieren wordt gedaan.

Het inkomen van de DGA

Bij de beoordeling van uw aanvraag voor een persoonlijke lening is uw inkomen een van de belangrijkste zaken die de bank beoordeelt. U kunt uw inkomen als dga aantonen met een loonstrook samen met het bewijs van inkomen. Daarnaast wil de bank graag uw jaarcijfers van de afgelopen drie jaar zien.

Onderneming bestaat minimaal 3 jaar

Om als dga een persoonlijke lening af te kunnen sluiten moet uw B.V. of N.V. minimaal drie jaar bestaan. Dat geeft de bank zicht op de stabiliteit van uw eigen onderneming. De bank gaat voor de beoordeling van uw kredietaanvraag ook uit van de resultaten van de afgelopen drie jaar. Het gemiddelde hiervan telt mee voor uw aanvraag en bepaalt wat u maximaal kunt lenen.

Uw bekendheid bij BKR

Heeft u eerder een lening gehad en staat u geregistreerd bij BKR, dan kan dat in uw voordeel werken. Het geeft de bank namelijk inzicht in uw leenervaring en een completer beeld van u als klant. Mits uw registratie positief is, werkt het in uw voordeel bij het aangaan van een lening.

*Wat is een directeur-grootaandeelhouder?

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) heeft een eigen onderneming in de vorm van een besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV). De dga ontvangt als directeur inkomen uit zijn eigen onderneming. Ook bezit de dga een groot deel van de aandelen van de BV of NV.

Kenmerkend voor een dga is het aandelenbezit van een BV of NV. Heeft u een eenmanszaak of bent u vennoot in een VOF, dan bent u dus géén dga.

Als zelfstandige lenen bij Ambtenarenlening

Heeft u een eigen onderneming en is uw partner werkzaam in de publieke sector, dan kunt u samen een lening afsluiten bij Ambtenarenlening. Dit kan ook als u beide geen ambtenaar bent. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te zien wat in uw situatie de mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening