Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ik al met pensioen ben?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ik al met pensioen ben?

Als u een lening aanvraagt, bepaalt de kredietverstrekker of u wel of geen lening krijgt. Bij het beoordelen van uw aanvraag kijkt de kredietverstrekker naar diverse factoren. Denk hierbij aan uw type inkomen, maar ook aan de hoogte van het inkomen en uw leeftijd. Bent u al met pensioen? Dan wordt dit type inkomen meegenomen in uw aanvraag. Het is niet onmogelijk om geld te lenen met een pensioen, maar het kan wel lastiger zijn.

Wel of geen lening?

Ook als u al met pensioen bent, kunt u een lening krijgen. Wel kan het lastiger zijn om een lening af te sluiten. Dit heeft eigenlijk niets te maken met uw inkomen. Als u pensioen ontvangt, heeft u namelijk een stabiel inkomen. Uw inkomen vormt voor de kredietverstrekker dan ook nauwelijks een risico voor het verstrekken van een lening.

Wel kan uw leeftijd roet in het eten gooien bij het aanvragen van een lening. Veel kredietverstrekkers hanteren een maximale leeftijd voor het aanvragen van een lening. Deze verschilt per kredietverstrekker. Bent u volgens de kredietverstrekker te oud om een lening aan te vragen, dan krijgt u geen krediet.

Pensioen van invloed op uw lening

Ook als u nog niet met pensioen bent, is uw pensioen van invloed op de lening die u kunt krijgen. De meeste kredietverstrekkers houden bij leningaanvragen tien jaar voorafgaand aan de pensioendatum, namelijk al rekening met het toekomstige pensioeninkomen. Kortom, bent u 57 jaar oud en vraagt u een lening aan? Dan bent u nog niet met pensioen, maar houdt de kredietverstrekker al wel rekening met uw pensioeninkomen. Dit betekent dat u minder geld kunt lenen, terwijl u pas over tien jaar met pensioen gaat.

Bent u nog niet met pensioen en wilt u een lening aanvragen? Doe dit dan liefst voor u 57 jaar oud bent. Bent u 57 jaar of ouder, dan is de kans aanwezig dat uw kredietverstrekker bij het berekenen van uw leenmogelijkheden uitgaat van uw pensioeninkomen. Het loont dan ook zeker om uw lening voor uw 57e af te sluiten.

Geld lenen met andere pensioeninkomsten

Heeft u naast een werkgeverspensioen en AOW ook nog andere pensioenaanvullingen? Dan kunt u deze pensioeninkomsten laten meenemen in de berekening voor uw lening. Ontvangt u bijvoorbeeld een lijfrente, dan kunt u deze opgeven bij het berekenen van uw maximale krediet. Hierdoor kunt u een hogere lening krijgen.

Let op: extra pensioeninkomsten met een korte looptijd kunnen geweigerd worden bij de aanvraag van uw lening. Dit betekent dat deze niet meegenomen worden in de berekening van uw maximale lening.

De maximale leeftijd om geld te lenen

Kredietverstrekkers hanteren een maximale leeftijd voor het afsluiten van een lening. Bent u deze leeftijdsgrens gepasseerd? Dan kunt u geen lening meer aanvragen. Doorgaans ligt de maximale leeftijd die kredietverstrekkers hanteren rond de 70 jaar.

Ambtenaar?

Bent u werkzaam in de publieke sector of heeft u een ambtenarenpensioen, bekijk dan eens de mogelijkheden op Amtenarenlening.nl. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening