Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ik een jaarcontract heb?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ik een jaarcontract heb?

Als u een lening af wilt sluiten, beoordeelt de kredietverstrekker uw persoonlijke situatie. Op basis hiervan wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een lening en voor welk bedrag.

Eén van de dingen die uw kredietverstrekker bekijkt bij het beoordelen van uw leenaanvraag, is uw inkomen. De kredietverstrekker kijkt niet alleen hoeveel u verdient, maar ook wat voor dienstverband u heeft. Heeft u een jaarcontract? Dan is het niet altijd mogelijk om een lening af te sluiten. Een tijdelijk dienstverband biedt de kredietverstrekker namelijk minder zekerheid dan een vast dienstverband.

De intentieverklaring

Heeft u een tijdelijk contract en wilt u toch een lening afsluiten, dan kunt u uw werkgever om een intentieverklaring vragen. In deze verklaring spreekt uw werkgever de intentie uit om uw tijdelijke dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband, als het functioneren gelijk blijft en de marktomstandigheden niet veranderen. Met de intentieverklaring van uw werkgever is het gemakkelijker om geld te lenen met een jaarcontract.

Lenen zonder intentieverklaring

Wil uw werkgever u geen intentieverklaring geven? Dan kan het zo zijn dat uw kredietaanvraag geweigerd wordt en u geen lenig af kunt sluiten. De kredietverstrekker vindt het risico dan te groot. Ook kan het zo zijn dat u wel een lening af kunt sluiten, maar dat uw kredietverstrekker een renteopslag hanteert om het risico (gedeeltelijk) af te dekken. Hierdoor wordt uw lening duurder.

Tot slot kan het ook zo zijn dat u wel een lening af kunt sluiten, maar dat u minder geld kunt lenen. Door uw jaarcontract en het ontbreken van de intentieverklaring kan een kredietverstrekker er bijvoorbeeld voor kiezen om u niet 100 procent van uw kredietlimiet te lenen, maar slechts 70 procent.

Andere factoren die uw kredietlimiet bepalen

Een kredietverstrekker kijkt bij het beoordelen van uw kredietaanvraag niet alleen naar uw inkomen. Ook uw leeftijd, woonsituatie en woonlasten, uw gezinssituatie, uw uitstaande leningen en BKR-noteringen worden bekeken. Hoe beter u uit het onderzoek van de kredietverstrekker naar voren komt, des te groter de kans is dat u – ondanks uw jaarcontract – toch een lening af kunt sluiten. Zijn de andere factoren ook minder gunstig, dan wordt het lenen met een jaarcontract nog moeilijker of zelfs onmogelijk.

Ambtenaar met tijdelijk contract?

Werkt u met een jaarcontract bij de overheid, in het onderwijs of de zorg of geldt dit voor uw partner, dan kunt u in aanmerking komen voor een lening bij Ambtenarenlening. Een vrijblijvende offerte vertelt u precies wat de mogelijkheden zijn.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening