Let op! Geld lenen kost geld
Ambtenarenlening logo
Home > Kan ik geld lenen als ik een samenlevingscontract heb?
Ambtenarenlening
Ambtenaren kunnen het goedkoopst lenen bij Ambtenarenlening.
  • Geld lenen tegen de laagste rente
  • U kunt altijd boetevrij aflossen
  • Snel en eenvoudig geregeld

Kan ik geld lenen als ik een samenlevingscontract heb?

Wilt u geld lenen en heeft u een samenlevingscontract, dan kunt u samen met uw partner een lening afsluiten. Voor getrouwden en samenwonenden, met of zonder samenlevingscontract, geldt dat zij vrijwel altijd alleen een lening kunnen afsluiten op twee namen. Woont u samen en wilt u geld lenen zonder uw partner, dan is dat in de praktijk erg lastig.

Samen leent u meer

Een samenlevingscontract is dus zeker geen belemmering als u geld wilt lenen. Het werkt eerder in uw voordeel, omdat banken bij de berekening van uw maximale lening rekening moeten houden met een fictief bedrag voor levensonderhoud. Dit bedrag ligt voor alleenstaanden relatief hoger dan voor gehuwden of samenwonenden. Los van uw inkomen, kunt u dus samen in verhouding meer lenen dan alleen.

U kunt alleen samen lenen

Bent u getrouwd of heeft u een samenlevingscontract, dan kunt u bijna altijd alleen een lening op uw beide namen afsluiten. In theorie kunt u bij een huwelijk op huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract ook een lening op alleen uw eigen naam afsluiten, maar dan moet de lening volledig betaalbaar zijn op uw inkomen. Heeft u samen een koopwoning, dan kan een lening alleen op twee namen afgesloten worden. U bent namelijk beide aansprakelijk voor de volledige hypotheek. In de praktijk betekent dit dat u flink moet verdienen om toch zonder partner een lening af te kunnen sluiten. Gaat de bank hier al mee akkoord, dan staat daar ook een hogere rente tegenover. Omdat de leennormen steeds strenger worden, wordt het steeds moeilijker om een lening buiten uw partner om te regelen. Een lening op twee namen geeft de bank meer zekerheid. Mocht u uit elkaar gaan, dan bent u beide hoofdelijk aansprakelijk voor de lening en kan de bank dus bij u en uw (ex)-partner aankloppen voor het terugbetalen van de volledige nog openstaande schuld. Voldoet u niet aan uw betalingsverplichting, dan klopt de bank aan bij uw (ex)-partner. Andersom geldt uiteraard hetzelfde.

Lenen op een of twee inkomens

Dat de lening op twee namen moet staan, betekent niet dat de lening op twee inkomens afgesloten moet worden. Heeft uw partner geen inkomen of wilt u dit inkomen buiten beschouwing laten, dan bent u daar helemaal vrij in, mits de lening op een inkomen haalbaar is. Wilt u maar een klein bedrag lenen, dan is lenen op twee inkomens vaak ook niet nodig.

Ook andere factoren wegen mee

Voor de beoordeling van uw leningaanvraag zijn meer zaken van belang dan alleen uw gezinssituatie. Denk aan uw inkomen, uw woonsituatie en eventuele andere leningen. Zien alle factoren er gunstig uit, dan is uw nieuwe lening binnen handbereik.

Geld lenen bij Ambtenarenlening

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Ambtenaren en semiambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening, met of zonder samenlevingscontract. Vraag een offerte aan en wij bekijken graag vrijblijvend uw opties.

Ambtenarenlening aanvragen?

Binnen 5 minuten aangevraagd

© Copyright 2024, Ambtenarenlening